شیمی نو

ساخت وبلاگ

اتوکسیلات های نونیل فنل (NPE) به عنوان سورفکتانت شناخته می شوند زیرا کشش سطحی را کاهش می دهند. آنها در محلول یا فعل و انفعال با هم مخلوط نمی شوند، مانند آب و روغن، متمرکز می شوند و عمل پاکسازی را انجام می دهند. نونیل فنل (NP) و نونیل فنل اتوکسیلات (NPE) پرمصرف ترین گروه سورفکتانت های غیریونی هستند و به دلیل استفاده گسترده در محیط های آبی تولید و به بازار عرضه می شود. صابون 30 مول (نونیل فنل اتوکسیله) یکی از انواع این ترکیبات است که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.

نونیل فنل اتوکسیله یا صابون مول ۳۰ یک سورفکتانت غیریونی جامد با وزن مولکولی بالایی و رنگ سفید است. وجود گروه های اتیلن اکسید به تعداد زیاد باعث آب دوستی بالای آن شده است. این ترکیب یک امولسیون کننده و تثبیت کننده فوق العاده است که در آب محلول می باشد.

صابون مول 30 مول از تکرار گروه های اتوکسی تولید می شود. این ترکیب یک مایع روغنی و یا جامد مومی است و از نظر رنگ از بی رنگ تا نارنجی متغیر است. اغلب این مواد در صورت وزن مولکولی بالا جامد هستند و اگر وزن مولکولی پایینی داشته باشند مایع هستند. صابون های مول از نظر شیمیایی پایدار و ثابت هستند و به راحتی در حلال های آلی حل می شوند.  PH این صابون ها معمولا حدود ۵ تا ۸ است.

مزایای صابون 30 مول (نونیل فنل اتوکسیله)

• در دماهای بالا موثر است

• امولسیفایر و تثبیت کننده بسیار محلول در آب

• شوینده عالی

• ویژگی های حلالیت همه کاره

• بوی خیلی کمی دارد

• خیس شدن فوق العاده

• عوامل مرطوب کننده و تثبیت کننده ها

• امولسیفایرها و پخش کننده ها

• مواد شیمیایی کشاورزی

کاربردهای صابون 30 مول (نونیل فنل اتوکسیله)

نونیل فنل اتوکسیلات (NPE) در نتیجه واکنش نونیل فنل (NP) با اتیلن اکسید در شرایط لازم به دست می آید. آنها از تجزیه پلی اتوکسیلات های قلیایی فنل تشکیل می شوند. بیش از 50 سال است که به عنوان سورفکتانت در صنایع شیمیایی استفاده می شود.

اتوکسیلات های نونیل فنل (NPE) در صنعت پردازش نساجی، در فرآیندهای خمیر کاغذ استفاده می شود. اتوکسیلات های نونیل فنل (NPE)، رنگ ها، رزین ها و پوشش های محافظ در بازیافت نفت و گاز و فولادسازی استفاده می شوند. همچنین به طور فعال در تولید آفت کش ها و در نیروگاه های تولید برق استفاده می شوند.

صابون 30 مول (نونیل فنل اتوکسیله) در ساخت محصولات پاک کننده مختلف استفاده می شود. آنها همچنین در تولید مواد شیمیایی تمیز کننده روغن و مواد شوینده استفاده می شود. اتوکسیلات های نونیل فنل (NPE) نیز در زمینه شستشوی الیاف استفاده می شود.

اتوکسیلات های نونیل فنل (NPE) در ساخت برخی از محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده می شود. مهمترین کاربرد نونیل فنل (NP) به عنوان یک واسطه در تولید اتوکسیلات نونیل فنل (NPE) است. نونیل فنل (NP) همچنین واکنش داده و تریس (4-نونیل-فنیل) فسفید (TNPP) را تشکیل می دهد، یک آنتی اکسیدان که برای محافظت از لاستیک، وینیل و پلیمرهایی مانند پلی اولفین ها و پلی استایرن استفاده می شود. از TNPP به عنوان تثبیت کننده در بسته بندی مواد غذایی نیز استفاده می شود.

صابون 30 مول (نونیل فنل اتوکسیله) به عنوان عوامل مرطوب کننده، عوامل امولسیون کننده و عوامل پخش کننده استفاده می شود. آنها به عنوان آفت کش در بخش کشاورزی استفاده می شود. اتوکسیلات های نونیل فنل (NPE) امولسیفایرهای خوبی هستند و در اسپرم کش ها نیز برای جلوگیری از بارداری استفاده می شوند.

شیمی نو...
ما را در سایت شیمی نو دنبال می کنید

برچسب : صابون 30 مول , صابون 30 مول چیست, کاربرد صابون 30 مول , نونیل فنل اتوکسیله , , نویسنده : شیمی دان shimino بازدید : 105 تاريخ : يکشنبه 28 اسفند 1401 ساعت: 22:35

دانه های سیاه دانه قرن هاست که در طب گیاهی استفاده می شوند. سیاه‌ دانه نمونه‌ ای عالی از یک ماده غذای سالم و گیاه دارویی باستانی است که به دلیل فواید سلامتی شناخته شده در حال گسترش در سراسر جهان است. سیاه دانه حاوی بسیاری از ترکیبات مفید است که برای سلامت عمومی مفید است و ممکن است در برابر بیماری از شما محافظت کند. در این مقاله به خواص و فواید روغن و دمنوش سیاه دانه خواهیم پرداخت.

سیاه دانه چیست؟

سیاه دانه نام کوتاه شده گیاهی است که از نظر گیاه شناسی به Nigella sativa معروف است. بومی مناطق خاورمیانه، شمال آفریقا و اروپای شرقی است. سیاه دانه یک گیاه گلدار یکساله با برگ های ریز است که تقریباً شبیه شوید است. گیاهان با گل های بنفش کم رنگ، آبی یا سفید شکوفا می شوند و در نهایت دانه هایی تولید می کنند که ارزشمندترین قسمت گیاه هستند.

خود دانه ها سیاه و شبیه دانه های کنجد تیره رنگ هستند. سیاه ‌دانه حداقل از زمان تمدن مصر باستان به عنوان دارو استفاده می ‌شده است. در طب شرقی، سیاهدانه به عنوان داروی تقریباً هر بیماری در نظر گرفته شده است و حتی در مقبره فرعون مصری توت عنخ آمون یافت شده است. سیاه دانه در کتاب مقدس نیز ذکر شده است و توسط پزشکان باستانی دیوسکوریدس، جالینوس و بقراط توصیه شده است.

روغن سیاه دانه

روغن سیاه دانه یک روغن گیاهی با طعم فلفلی است که از دانه های سیاه دانه به دست می آید. این روغن در حالت پرس سرد، مخلوط جالبی از اسیدهای چرب غیراشباع و مقدار زیادی از مواد فعال دیگر را فراهم می کند. در این میان هیجان ‌انگیزترین ترکیبات، اسید چرب نادر گاما-لینولنیک اسید امگا-6 و دو ماده گیاهی ثانویه آلفا-هدرین و تیموکینون هستند.

برای تولید این اکسیر زرد تا قهوه ‌ای مایل به سبز از دانه ‌های معطر سیاه دانه، دانه ها ابتدا خشک شده و سپس پرس می ‌شوند. اگر می خواهید از روغن سیاه دانه به عنوان یک درمان خانگی طبیعی استفاده کنید، حتما باید از محصولات پرس سرد استفاده کنید، زیرا مواد با ارزش در طی فرآیند پرس سرد ملایم بهتر حفظ می شوند.

روغن سیاه دانه به عنوان یک درمان طبیعی برای شکایات متعدد مورد استفاده قرار می گیرد. مشکلات گوارشی را کاهش می دهد، التهاب و میکروب ها را مهار می کند و سیستم ایمنی بدن را تنظیم می کند. این روغن به صورت خارجی برای مراقبت از پوست و مو و همچنین برای مشکلات پوستی خاص مانند پسوریازیس یا نورودرماتیت استفاده می شود.

 

دمنوش سیاه دانه

برای تهیه دمنوش سیاه دانه، مقداری از آن را به مدت 20 دقیقه در آب داغ و در ظرف دربسته قرار دهید. این دمنوش گیاهی را می توان برای کودکان و بزرگسالان استفاده کرد. این چای گیاهی از سیستم قلبی- عروقی سالم، سیستم ایمنی بدن و موارد دیگر حمایت می کند.

سیاه دانه غنی آنتی اکسیدان است. این دمنوش یک درمان جایگزین امیدوارکننده برای کمک به مبارزه با اختلالات مرتبط با افزایش سن و لیست طولانی از بیماری ها مانند آکنه، آلرژی، آسم، دیابت، بیماری کبد چرب، فشار خون بالا، التهاب، ناباروری مردان، چاقی، پسوریازیس، آرتریت روماتوئید و التهاب پوست ارائه می دهد.

موارد احتیاط

اگرچه گزارش ‌های کمی از واکنش آلرژیک به روغن هنگام استفاده روی پوست وجود دارد. برخی از ترکیبات موجود در سیاه دانه ممکن است بر لخته شدن خون تأثیر بگذارد، بنابراین اگر داروی انعقاد خون مصرف می کنید، قبل از استفاده با یک پزشک متخصص صحبت کنید. دانه ها و روغن سیاه دانه به طور سنتی در دوران بارداری و بعد از آن استفاده می شود، اما برخی منابع توصیه می کنند که در دوران بارداری فقط مقادیر کمی از آن مصرف شود.

شیمی نو...
ما را در سایت شیمی نو دنبال می کنید

برچسب : سیاه دانه , دمنوش سیاه دانه,روغن سیاه دانه , فواید سیاه دانه, سیاه دانه چیست؟, نویسنده : شیمی دان shimino بازدید : 106 تاريخ : پنجشنبه 18 اسفند 1401 ساعت: 20:22

موادشیمیایی آزمایشگاهی به هر ماده شیمیایی مورد استفاده در آزمایشگاه اشاره دارد. بیشتر آنها معرف های شیمیایی استاندارد یا مواد شیمیایی ساده هستند که به عنوان مواد اساسی برای ترکیب مواد شیمیایی پیچیده تر عمل می کنند. آنها می توانند برای اهداف تحقیقاتی یا تشخیصی مانند تهیه داروها یا در تست های آزمایشگاهی مورد استفاده قرار گیرند.

مواد شیمیایی آزمایشگاهی بر روی نمونه های کوچکی از مواد معدنی (به عنوان مثال سنگ)، مواد آلی یا حتی نمونه های بیولوژیکی انجام می شود. این نوع آزمایشات و تجزیه و تحلیل ها به معرف ها و واکنش دهنده های شیمیایی خاصی نیاز دارند، جایی که مواد شیمیایی آزمایشگاهی وارد می شوند.

شیمی یک علم عمدتاً تجربی و عملی است که به تست های آزمایشگاهی متکی است تا به نتیجه گیری برسد. این که آیا شما یک دانش آموز دبیرستانی هستید که یک واکنش تیتراسیون ساده را انجام می دهید یا یک شیمیدان دارویی که در مورد داروی جدید تحقیق می کند، برای انجام آزمایشات خود به مواد شیمیایی آزمایشگاهی نیاز خواهید داشت.

موادشیمیایی آزمایشگاهی پرکاربرد در آزمایشگاه

استون

استون یک حلال مهم است که اغلب به عنوان یک عامل تمیز کننده در آزمایشگاه ها استفاده می شود. استون کاربردهای عملی دیگری در خارج از محدوده آزمایشگاه دارد. متخصصان پوست از استون برای درمان های مختلف صورت از جمله لایه برداری پوست خشک هنگام درمان آکنه استفاده می کنند. از آنجایی که استون توانایی بسیار قوی در حل کردن چسب دارد، برای حذف باقی مانده چسب فوق العاده از شیشه و چینی نیز استفاده می شود.

در حالی که استون یک ماده شیمیایی رایج است، اما یک ماده فرار و بسیار قابل اشتعال است. استون دارای نقطه اشتعال بسیار پایین 20- درجه سانتیگراد است که به آن توانایی اشتعال آسان در دمای اتاق را می دهد. قرار گرفتن در معرض استون در صورت استنشاق، بلع یا تماس با چشم ها می تواند باعث مشکلات سلامتی حاد و مزمن شود.

بنزن

بنزن یک هیدروکربن است، به این معنی که فقط از اتم های کربن و هیدروژن تشکیل شده است. رایج ترین کاربرد این ترکیب شیمیایی آلی به عنوان واسطه در تولید سایر مواد شیمیایی است. بنزن محصول جانبی احتراق سوخت است و بیش از نیمی از بنزن تولید شده در جهان برای ساخت اتیل بنزن استفاده می شود. از اتیل بنزن برای ساخت پلیمرها و پلاستیک ها استفاده می شود. اگر بخارات بنزن استنشاق یا بلعیده شود، علائم خطر سلامتی ممکن است در عرض چند دقیقه یا چند ساعت آشکار شود.

متانول

متانول یک ماده شیمیایی قابل اشتعال است. امروزه بیشتر متانول از فرآیند کاتالیزوری شامل مونوکسید کربن، دی اکسید کربن و هیدروژن تولید می شود. استفاده اولیه از متانول به عنوان یک محصول پایه برای تولید مواد شیمیایی است. سپس از این مواد شیمیایی برای تولید طیف وسیعی از محصولات از جمله پلاستیک، رنگ و مواد منفجره استفاده می شود.

متانول همچنین می تواند به عنوان سوخت برای برخی خودروهای پرفورمنس استفاده شود. بسیاری از آزمایشگاه ها در سراسر جهان از متانول به عنوان حلال استفاده می کنند. اثرات بهداشتی ناشی از مسمومیت با متانول ممکن است تا پس از یک دوره بدون علامت (1 تا 72 ساعت) قابل مشاهده نباشد.

موادشیمیایی آزمایشگاهی چگونه ذخیره می شوند؟

اگرچه موادشیمیایی آزمایشگاهی با نام آنها برچسب خورده است، اما به طور معمول به ترتیب حروف الفبا ذخیره نمی شوند. در عوض، آنها بر اساس سازگاری شیمیایی و طبقه بندی خطر به منظور جلوگیری از تصادفات ذخیره می شوند. ظروف بی اثر نیز معمولا هنگام ذخیره این نوع مواد شیمیایی استفاده می شود.

به عنوان مثال، اسیدهای معدنی خورنده باید در کابینت های پایین ذخیره شوند. به طور مشابه، مواد منفجره مانند استون پراکسید باید از سایر مواد شیمیایی به دور و جداگانه ذخیره شوند زیرا با اکسیدانرها، اسیدها، پایه ها و مایعات قابل اشتعال بسیار ناسازگار هستند.

شیمی نو...
ما را در سایت شیمی نو دنبال می کنید

برچسب : مواد شیمیایی آزمایشگاهی, موادشیمیایی آزمایشگاهی پر مصرف, موادشیمیایی آزمایشگاهی رایج, نگهداری موادشیمیایی آزمایشگاهی پر مصرف, نویسنده : شیمی دان shimino بازدید : 109 تاريخ : يکشنبه 14 اسفند 1401 ساعت: 22:21

تفاوت کائولن و بالکلی در این است که بالکلی اغلب از میزان پلاستیسیته بالاتری نسبت به کائولن برخوردار است. اما این سنگ همچنین مقاومت حرارتی پایین تری نسبت به کائولن دارد و به عنوان دومین ماده پرکاربرد در صنعت پلاستیک سازی پس از کائولن شناخته می شود.

این دو ترکیب شیمیایی متفاوتی بایکدیگر ندارند و فقط در مقدار سیلیس موجود در مواد تشکیل دهنده اغلب تفاوت دیده می شود. البته در سایر مواد تشکیل دهنده نیز اختلافاتی دیده می شود اما به دلیل اینکه در نوع کاربرد این دو سنگ تاثیر چندانی نمی گذارد اغلب در نظر گرفته نمی شود.

بالکلی و کائولن به عنوان دو ماده معدنی طبیعی دارای رنگ های مختلفی هستند که با توجه به میزان سایر کانی های موجود در این دو سنگ این تغییر رنگ ایجاد شده است. این رنگ های متغیر موجب شده است که بالکلی به عنوان ماده اولیه پایه در صنعت سرامیک شناخته شود.

 کائولن نیز با داشتن ویژگی های خاص برای استفاده در صنعت تولید کاغذ به منظور جذب شدن بهتر جوهر بر روی کاغذ به کار برده می شود. این ماده همزمان می تواند کمک کند خمیر کاغذ از درخشندگی خوبی بهره مند شود. این دو سنگ به صورت پودرهای ریز و البته در دانه بندی های مختلف و سفارشی برای استفاده در صنایع مختلف آماده و به فروش می رسند.

بالکلی چیست و چه کاربردی دارد؟

بالکلی نوعی رس سفید رنگ است که به عنوان یک ماده معدنی کمیاب در مکان های انگشت شماری در دنیا یافت می شود. به دلیل خواص مختلف به عنوان یک ماده پایه در بسیار از صنایع به کار برده می شود.

این سنگ از طریق هوازدگی تولید می شود. بنابراین مقدار مواد معدنی اصلی و فرعی آن ممکن است متفاوت باشد. در نتیجه این سنگ به دلیل داشتن ترکیبات مختلف در انواع مختلفی بطور طبیعی تولید می شود و برای مصارف متعددی استفاده می شود.

 این سنگ در اندازه های مختلف یافت می شود و سپس به شکل پودر و یا دانه های ریز با داشتن قدرت انعطاف پذیری بالا، استحکام و مقاومت مناسب و وجود رنگدانه های روشن برای تولید ظروف سفید، سرامیک و سایر وسایل و ظروف بهداشتی که رنگ روشنی دارند به کار برده می شود. علاوه بر این در تولید چسب ها و درزگیرها و همچنین به عنوان اصلاح کننده خاک نیز مورد استفاده قرار می گیرند.

مزایای بالکلی

  • عملکرد مناسب هنگام استفاده و پخته شدن
  • خاصیت پلاستیسیته بالا و عدم شل شدن در دمای بالا
  • مقاومت رئولوژیکی مناسب و کاملا نسوز

کائولن چیست و چه کاربردی دارد؟

کائولن یک ماده معدنی است که در محیط مرطوب و دارای ذخایر معدنی فراوان یافت می شود. اغلب ناخالصی هایی به رنگ آبی و یا قهوه ای در آن دیده می شود و به عنوان یک کانی رسی  سفید رنگ از هوازدگی شیمیایی فلدسپات یا سایر کانی های سیلیکات آلومینیومی تشکیل می شود.

این سنگ دارای ظرفیت انقباض و تورم کم و ظرفیت تبادل کاتیونی پایین است که باعث شده برای بسیاری از کاربردهای صنعتی ایده آل باشد. به عنوان مثال این ماده به عنوان یک رنگدانه موثر در تولید کاغذ باعث درخشندگی و جذب جوهر می شود.

این سنگ پرکاربرد در صنایعی مانند صنعت کاغذسازی، تولید انواع سرامیک، تولید رنگ و لامپ، پلاستیک سازی، تولید چسب، لوله های دود، جذب کننده ها، صابون و همچنین برای سفید شویی در سنگ تراشی به کار برده می شود.

علاوه بر این در صنعت کشاورزی به عنوان یک ماده کنترل کننده آفات در خاک استفاده می شود. در صنعت تولید دارو نیز به عنوان یک ماده فعال برای تولید داروهای ضد اسهال و تهوع و مشکلات گوارشی مورد استفاده قرار می گیرد.

 

شیمی نو...
ما را در سایت شیمی نو دنبال می کنید

برچسب : بالکلی چیست, کاربرد بالکلی, کائولن چیست, کاربرد کائولن, تفاوت کائولن و بالکلی, نویسنده : شیمی دان shimino بازدید : 141 تاريخ : يکشنبه 7 اسفند 1401 ساعت: 5:10

عواملی مانند رشد اقتصادی، افزایش شهرنشینی، صنعتی شدن و تغییر سبک زندگی مردم سطح تولید ضایعات پلاستیک و پلیمر را افزایش داده اند که منجر به افزایش تهدید برای محیط زیست شده است. آگاهی در مورد مدیریت ضایعات پلاستیکی با پیشرفت در آموزش مصرف کنندگان و افزایش آگاهی در مورد بهداشت و محیط زیست به طور قابل توجهی افزایش یافته است. رشد جمعیت و افزایش سطح درآمد مردم فرصت های جدیدی را برای صنعت مدیریت ضایعات پلاستیکی و پلیمر ایجاد کرده است.

وجود تعداد کمتر کارخانه ‌های بازیافت و زباله ‌سوز منجر به سوء مدیریت ضایعات می ‌شود و به افزایش دفع ضایعات پلاستیک و محل های دفن زباله می شود. رشد جمعیت، افزایش تولید ناخالص داخلی و افزایش درآمد قابل تصرف منجر به تولید زباله های جامد بیشتر (از جمله ضایعات پلاستیکی) می شود که به نوبه خود فرصت هایی را برای بازار ایجاد می کند.

اهمیت پلاستیک و پلیمر

پلاستیک و پلیمر با وزن سبک، خواص عملکردی و هزینه کم، سهم عمده ای در اقتصاد جهانی دارند. با این حال، سهم آنها در تولید زباله قابل توجه است. نرخ بالای دفن زباله و افزایش فشار جهانی ناشی از نشت محیطی، ملاحظات مهمی است که نگرانی ‌هایی را در سراسر دنیا ایجاد کرده است.

مزایای مختلف پلاستیک های بازیافتی (مانند کاهش آلودگی و وابستگی کمتر به سوخت های فسیلی) و کاربرد گسترده آنها در بسته بندی پایدار (مانند ظروف، بطری ها، کیسه ها، فیلم ها و سایر محصولات بسته بندی محافظ) می تواند به کاهش ضایعات پلاستیک و پلیمر کمک کند. حجم ضایعات پلاستیک و پلیمر در کشورها بسیار بالاست ولی متاسفانه روند بازیافت آنها پیشرفت چندانی ندارد.

چشم انداز جهانی در رابطه با ضایعات پلاستیک و پلیمر

از نظر تاریخی بازیافت شیمیایی به تدریج نسبت به بازیافت مکانیکی که اغلب منجر به خواص ضعیف محصول می شود، توجه بیشتری را به خود جلب می کند.

دولت‌ ها در سراسر جهان مقررات مختلفی را برای دستیابی به اهداف زیست ‌محیطی در رابطه با ضایعات پلاستیک و پلیمر وضع کرده‌ اند. اروپا پیشتاز در مدیریت ضایعات پلیمری است که عمدتاً بر بسته بندی تمرکز دارد. بازیافت پلاستیک و پلیمرهای مستعمل بخش مهمی از یک معامله سبز است که هدف آن کاهش انتشار کربن و ترویج حرکت به سمت اقتصاد چرخشی است.

در آسیا، سیاست ها و چارچوب ها به طور قابل توجهی در بین کشورها متفاوت است. به طور کلی، سیاست های دولت ها بیشتر بر کاهش تولید ضایعات متمرکز است. به عنوان مثال، هند تولید، فروش و استفاده از پلاستیک های یک بار مصرف را در سال 2022 ممنوع کرد. کشورهای آسیای جنوب شرقی هدف یکسانی برای مقابله با زباله های دریایی دارند، اما هیچ همکاری در اجرای سیاست وجود ندارد.

مدیریت ضایعات پلاستیک و پلیمر هنوز در مرحله نوپایی است. عدم آگاهی از تفکیک منبع و فقدان داده های قابل اعتماد در مورد شناسایی ضایعات، گزینه های بازیافت را محدود کرده است.

پیشرفت در فناوری برای تسهیل بازیافت پلیمره، پلاستیک،محصولات چند ماده ای و کامپوزیت ها ضروری است. مواد کامپوزیتی در دراز مدت در اولویت خواهند بود. نوآوری مرتبط با روش‌ های نوین نیز نتایج خوبی را به همراه خواهد داشت.

دولت ها نقشی اساسی در تغییر زنجیره ارزش پلاستیک در صنایع ایفا می کنند. علاوه بر این، مقامات باید استانداردها و دستورالعمل ‌هایی را برای بازیافت‌ ضایعات پلاستیک و پلیمر مشخص کنند و مشوق‌ ها و مجازات‌ های زباله‌ های پلاستیکی را برای تولید کنندگان تقویت کنند. سرمایه ‌گذاری در زیرساخت‌ های مربوط به جمع ‌آوری، مرتب ‌سازی و بازیافت ضایعات پلاستیک و پلیمر نیز برای غلبه بر عدم آگاهی در این زمینه و پیشرفت های بیشتر بسیار حائز اهمیت خواهد بود.

شیمی نو...
ما را در سایت شیمی نو دنبال می کنید

برچسب : ضایعات پلاستیک,ضایعات پلاستیک و پلیمر, قیمت ضایعات پلاستیک و پلیمر, مدیریت ضایعات پلاستیک و پلیمر, نویسنده : شیمی دان shimino بازدید : 123 تاريخ : يکشنبه 30 بهمن 1401 ساعت: 23:21

پکتین و لیگنین دو بیوپلیمر هستند که در لایه میانی و دیواره سلولی گیاهان خشکی زی یافت می شوند. لاملا میانی لایه ای است که در اتصال دیواره های سلولی اولیه دو سلول گیاهی مجاور به یکدیگر نقش دارد. لاملا میانی از پکتات کلسیم و منیزیم تشکیل شده است. لیگنین نیز در لایه میانی یافت می شود. علاوه بر این، تشخیص لاملا میانی از دیواره سلولی اولیه دشوار است، به خصوص در سلول هایی که دیواره سلولی ثانویه ضخیم دارند. پکتین و لیگنین دو ترکیب آلی هستند که در لایه میانی و دیواره سلولی گیاهان یافت می شوند.

 

پکتین چیست؟

پکتین یک هتروپلی ساکارید اسیدی است که در لایه میانی، دیواره سلولی اولیه و ثانویه گیاهان وجود دارد. این ترکیب یک پلی ساکارید ساختاری است. اسید گالاکتورونیک جزء اصلی پکتین است، این اسید قندی از گالاکتوز تهیه می شود. پکتین نخستین بار به وسیله یک شیمیدان فرانسوی معروف به هانری براکونو جداسازی شد. پکتین برای اهداف تجاری معمولاً از مرکبات به دست می آید. به صورت تجاری به شکل پودری سفید تا قهوه ای روشن عرضه می شود.

پکتین به عنوان یک عامل ژل کننده استفاده می شود. این ترکیب آلی را می توان به ویژه در مربا و ژله یافت. اغلب به عنوان تثبیت کننده در پر کردن دسر، دارو و شیرینی استفاده می شود. علاوه بر این، در آب میوه ها و نوشیدنی های شیر، به عنوان منبع فیبر رژیمی کاربرد دارد. در گزارش کمیته تخصصی مشترک FAO/WHO در مورد افزودنی‌ های غذایی و در اتحادیه اروپا، هیچ مقدار عددی قابل قبول روزانه برای پکتین تعیین نشده است. بنابراین، پکتین برای مصرف انسان بی خطر در نظر گرفته می شود.

 

لیگنین چیست؟

لیگنین یک پلیمر آلی است که به عنوان یک ساختار حمایت کننده عمل می کند. این پلیمر را می توان در جلبک های قرمز نیز یافت. از نظر بیوشیمیایی لیگنین پلیمر پلی فنیل پروپان است و در لایه میانی و دیواره سلولی ثانویه گیاهان یافت می شود. در تشکیل دیواره های سلولی در بافت چوب و پوست نقش مهمی دارد. استحکام لازم را ایجاد می کند و همچنین باعث می شود به سختی تجزیه شود.

لیگنین نخستین بار به وسیله گیاه شناس سوئیسی A.P. de Candolle در سال 1813 تخلیص و جداسازی شد. عملکرد بیولوژیکی لیگنین پر کردن فضاهای دیواره سلولی بین سلولز، همی سلولزها، اجزای پکتین در بافت های عروقی و حمایت کننده مانند آوند چوبی، عناصر رگ و سلول های اسکلریید است.

 لیگنین همچنین نقش مهمی در هدایت آب و مواد مغذی در ساقه گیاهان دارد. قابل توجه ترین عملکرد لیگنین پشتیبانی از طریق تقویت چوب در گیاهان آوندی است. علاوه بر این، لیگنین همچنین باعث ایجاد مقاومت در برابر بیماری می شود و مانع تخریب دیواره سلولی گیاهی می شود. از نظر تجاری، لیگنین به عنوان یک سوخت فوق سبز برای استفاده در سل های سوختی استفاده می شود.

 

شباهت های بین پکتین و لیگنین چیست؟

  • پکتین و لیگنین دو ترکیب آلی و بیوپلیمر هستند.
  • هر دو ترکیب در لایه میانی و دیواره سلولی گیاهان خشکی زی یافت می شوند.
  • هر دو ترکیب به صورت تجاری برای اهداف مختلف استفاده می شوند.

 

تفاوت بین پکتین و لیگنین

تفاوت اصلی بین پکتین و لیگنین این است که پکتین یک هتروپلی ساکارید اسیدی است که در لایه میانی، دیواره سلولی اولیه و ثانویه گیاهان یافت می شود، در حالی که لیگنین یک پلیمر پلی فنیل پروپان است.

پکتین علاوه بر حمایت ساختاری از گیاه اجازه رشد سلول های دیواره اولیه را می دهد و در اتصال سلول به سلول مشارکت دارد. در حالی که لیگنین فضای بین سلولی سلولز و همی سلولز را پر می کند و از قسمت های همچون زایلم (بافت چوبی) و آوند حمایت می کند.

شیمی نو...
ما را در سایت شیمی نو دنبال می کنید

برچسب : لیگنین , پکتین, تفاوت بین پکتین و لیگنین , شباهت بین پکتین و لیگنین, نویسنده : شیمی دان shimino بازدید : 166 تاريخ : جمعه 21 بهمن 1401 ساعت: 5:41

کلر آکوافیت که برای تصفیه آب کاربرد دارد، ترکیب شیمیایی اصلی آن هیپوکلریت کلسیم است. هیپوکلریت کلسیم یک نمک معدنی است. معمولاً به عنوان اکسی کلرید کلسیم نیز از آن نام می برند. عمدتاً از اشباع هیدروکسید کلسیم با کلر به دست می آید و دارای فرمول شیمیایی Ca(ClO)2 است. این جزء اصلی بسیاری از کالاهای صنعتی مانند پودر سفید کننده، پودر کلر و آهک کلردار است. برای اطلاعات بیشتر در مورد ساختار، آماده سازی، خواص و کاربردهای هیپوکلریت کلسیم در ادامه این مقاله با ما باشید.

کلر هندی مارک آکوافیت چیست؟

هیپوکلریت کلسیم یک ترکیب معدنی و یونی است که از یون Ca+2 و ClO- ساخته شده است. عمدتاً به صورت جامد دانه ای سفید رنگ وجود دارد و بوی قوی شبیه کلر می دهد. به این ترکیب دارای دو یون ClO- است که منجر به در دسترس بودن کلر بالایی نسبت به هیپوکلریت سدیم می شود.

هیپوکلریت کلسیم برای اولین بار در قرن 18 کشف شد. چارلز تنانت و چارلز مکینتاش یک روش صنعتی برای تولید کلرید آهک ایجاد کردند که نام دیگر هیپوکلریت کلسیم است. این ترکیب در سال 1799 تولید شد و به طور گسترده در جنگ جهانی اول برای تمیز کردن زخم ها و سنگرها مورد استفاده قرار گرفت.

استخرها، فاضلاب و آب آشامیدنی همگی با هیپوکلریت کلسیم یا کلر آکوافیت ضد عفونی می شوند. علاوه بر این، به عنوان یک عامل سفید کننده برای کاغذ و منسوجات به کار می رود. این ترکیب بسیار واکنش پذیر است و در صورت قرار گرفتن در معرض این ترکیب، چشم و پوست را تحریک می کند.

روش تهیه کلر هندی مارک آکوافیت

آهک (Ca(OH)2) با گاز کلر برای ایجاد هیپوکلریت کلسیم در یک محیط صنعتی تصفیه می شود. واکنش را می توان در فازهای مختلف انجام داد تا ترکیبات مختلف با غلظت های مختلف هیپوکلریت کلسیم و کلرید کلسیم تولید شود. واکنش آماده سازی را می توان به صورت زیر نشان داد.

2Cl2+2Ca(OH)2→Ca(OCl)2+CaCl2+2H2O

 

تفاوت بین هیپوکلریت کلسیم و هیپوکلریت سدیم

تفاوت های اصلی بین هیپوکلریت کلسیم و هیپوکلریت سدیم در زیر ذکر شده است:

هیپوکلریت کلسیم

  • این ترکیب نمک کلسیم هیپوکلریت با فرمول شیمیایی Ca(ClO)2 است.
  • نقطه ذوب و جوش بالا به ترتیب 100 و 175 درجه سانتیگراد است.
  • مقدار کلر موجود در هیپوکلریت کلسیم بیشتر است.

هیپوکلریت سدیم

  • این نمک سدیم هیپوکلریت با فرمول شیمیایی NaOCl است
  • در مقایسه با هیپوکلریت کلسیم چندان پایدار نیست.
  • نقطه ذوب و جوش کمتری به ترتیب 18 و 101 درجه سانتیگراد دارد.
  • مقدار نسبتاً کمتری از کلر موجود دارد.

 

ویژگی کلر هندی مارک آکوافیت

خواص فیزیکی و شیمیایی هیپوکلریت کلسیم در بخش زیر مورد بحث قرار گرفته است:

مشخصات فیزیکی

  • عمدتاً به صورت یک جامد کریستالی دانه ای سفید متمایل به خاکستری وجود دارد.
  • به دلیل وجود مقدار بیشتری از کلر موجود بوی کلر قوی دارد.
  • در آب 25 درجه سانتی گراد تا 21% محلول است.
  • در بالای نقطه جوش تجزیه می شود و گاز کلر و اکسیژن تولید می کند.

خواص شیمیایی

  • در دمای اتاق به شدت با اسید کلریدریک واکنش می دهد و گاز کلر و آب همراه با کلرید کلسیم تولید می کند.

Ca(ClO)2+4HCl→CaCl2+2Cl2+2H2O

  • به دلیل ماهیت یونی آن به سرعت در آب تجزیه می شود.
  • در واکنش با دی اکسید کربن، گاز کلر را همراه با تشکیل کربنات کلسیم تولید می کند.

2Ca(ClO)2+2CO2→2CaCO3+2Cl2+O2

  • توانایی پذیرش سریع الکترون ها را دارد که به همین دلیل به عنوان یک عامل اکسید کننده قوی نیز عمل می کند.
  • با ترکیباتی مانند آمین ها، آمونیاک یا سولفیدهای آلی واکنش انفجاری می دهد.

موارد مصرف کلر هندی مارک آکوافیت

رایج ترین موارد استفاده از کلر آکوافیت به شرح زیر است:

  • به دلیل قدرت اکسید کنندگی، به طور گسترده در زمینه شیمی آلی استفاده می شود.
  • کلروفرم را می توان با استفاده از واکنش هالوفرم و هیپوکلریت کلسیم تولید کرد.
  • محصولات جانبی تیول و سولفید حاصل از سنتز آلی می توانند توسط هیپوکلریت کلسیم اکسید شوند تا بوی آنها به حداقل برسد و برای دفع مناسب شوند.
  • این ماده برای تصفیه آب آشامیدنی و فاضلاب به کار می رود، زیرا حاوی کلر فعال است.
  • به منظور جلوگیری از گرفتگی فیلترها یا خطوط لوله کلر آکوافیت نیز در آب سخت استفاده می شود.
  • در صنعت فرش، به رنگ ‌آمیزی و درخشندگی بیشتر کمک می‌ کند.
  • در صنایع تولید شکر، نوشیدنی و فرآوری مواد غذایی برای رفع بو و ضد عفونی استفاده می شود.

چگونه کلر هندی مارک آکوافیت را ذخیره کنیم؟

کلر آکوافیت باید با احتیاط ذخیره شود زیرا یک ماده شیمیایی خطرناک است و نیاز به نگهداری مناسب دارد. این ماده شیمیایی بسیار خورنده و واکنش پذیر است. هیپوکلریت کلسیم با مواد آلی، مواد احتراق، عوامل کاهنده و رطوبت واکنش می دهد. خورنده است و به هر ظرف فلزی ساخته شده از آلومینیوم و فولاد ضد زنگ آسیب می رساند. همچنین با شیشه کمی خورنده است.

برای نگهداری مارک آکوافیت خشک می توانید از ظروف ساخته شده با مواد غیر واکنشی و غیر خورنده مانند پلی پروپیلن، پلی استایرن، پلی اتیلن و تفلون استفاده کنید.

شیمی نو...
ما را در سایت شیمی نو دنبال می کنید

برچسب : کلر هندی مارک آکوافیت , کلر آکوافیت, کاربرد کلر آکوافیت, ذخیره سازی کلر آکوافیت, موارد مصرف کلر آکوافیت, نویسنده : شیمی دان shimino بازدید : 123 تاريخ : جمعه 14 بهمن 1401 ساعت: 19:50

اسید مالیک یک ترکیب شیمیایی آلی است. این ماده به عنوان محصول فرعی فرآیندهای متابولیک قندها به وجود می آید. این اسید متعلق به گروه اسیدهای هیدروکسی طبیعی است. این بدان معنی است که مولکول حاوی یک گروه هیدروکسیل است که از اکسیژن (O) و هیدروژن (H) تشکیل شده است. فرمول مولکولی اسید مالیک C4H6O5 است و با نام های مختلفی شناخته می شود، مانند:

  • اسید هیدروکسی سوسینیک
  • 2-هیدروکسی بوتاندیوئیک اسید
  • اسیدوم مالیکوم
  • تنظیم کننده اسیدیته  E296

بدن ما به طور طبیعی اسید مالیک تولید می کند و در میوه های مختلف از جمله توت، گیلاس و گلابی نیز یافت می شود. به عنوان یک عنصر، منبع اصلی آن میوه نارس و به ویژه سیب است. به همین دلیل نام خود را از کلمه لاتین "مالوم" به معنی سیب گرفته است. در مقیاس صنعتی، بدست آوردن مقادیر مورد نظر اسید مالیک از میوه به تنهایی دشوار خواهد بود. بنابراین، تولید کنندگان اغلب از اسیدوم مالیکوم که به طور مصنوعی با روش شیمیایی یا تخمیر به دست می آید، استفاده می کنند.

خواص و عملکرد اسید مالیک

اسید مالیک ماده ای است کریستالی، سفید یا زرد با طعم ترش مشخص و به خوبی در آب و اتانول محلول است. بی بو و دارای وزن مولکولی 134.09 گرم بر مول است. در دمای بالا، بیش از 140 درجه سانتی گراد و در شرایط بی هوازی، اسیدوم مالیکوم به اسیدهای فوماریک و مالئیک تبدیل می شود. این ترکیب دارای خواص و عملکرد ارزشمند بسیاری است:

  • آنتی باکتریال
  • ضد التهاب
  • لایه برداری
  • روشن کننده
  • تنظیم اسیدیته سایر مواد
  • حمایت از متابولیسم انسان

این خواص منحصر به فرد اسید مالیک به ویژه توسط تولید کنندگان صنایع آرایشی و بهداشتی در مراقبت از پوست مورد استقبال قرار گرفته است. علاوه بر مراقبت از پوست، اسید مالیک را می توان در فرمول های زیبایی دیگر از جمله محصولات مو، درمان ناخن و لوسیون های بدن نیز یافت.

فواید اسید مالیک برای پوست

امروزه این ترکیب بیشتر و بیشتر برای درمان های تخصصی زیبایی پوست و مو استفاده می شود. درمان با اسید مالیک با هدف بهبود وضعیت اپیدرم، مهار رشد باکتری ها و پیری سلول ها انجام می شود. قرار دادن پوست در معرض این اسید به خلاص شدن از شر تغییر رنگ، لکه ها و کوچک شدن منافذ غیر جذاب کمک می کند.

اسید مالیک بر لایه برداری ملایم تمرکز دارد

مانند سایر اسیدهای آلفا هیدروکسی، اسید مالیک به عنوان لایه بردار طبقه بندی می شود زیرا برای از بین بردن پیوندهای بین سلول های مرده روی سطح پوست عمل می کند. با این حال، در مقایسه با سایر همتایان خود منحصر به فرد است، زیرا ساختار مولکولی بزرگتری دارد، به این معنی که در صورت استفاده موضعی کمتر تهاجمی است. به همین دلیل، متخصصان می گویند که احتمال تحریک آن کمتر است و می تواند یک انتخاب عالی برای پوست های حساس باشد.

اسید مالیک برای همه انواع پوست مفید است

اسید مالیک فوق العاده همه کاره است! برخی از مزایای کلیدی این اسید شامل ارتقاء تعادل pH و آبرسانی در پوست، روشن کردن چهره کدر، جلوگیری از مسدود شدن منافذ ناشی از جوش و رفع علائم پیری با تشویق گردش سلولی و کاهش ظاهر خطوط ریز است. برخی از مطالعات حتی نشان می دهد که می تواند به کاهش زخم آکنه کمک کند.

اسید مالیک به خوبی با سایر مواد فعال جفت می شود

هنگامی که با اسید گلیکولیک، اسید لاکتیک یا سایرین ترکیب می شود، اسید مالیک می تواند اثرات لایه برداری را افزایش دهد و بر روی سطح پوست پولیش بیشتری ایجاد کند. همچنین می‌ توانید با استفاده از آن در کنار سایر مواد فوق ‌العاده مانند ویتامین C و اسید هیالورونیک، نتایج فوق‌ العاده ‌ای به ‌دست آورید که از فواید آن‌ ها حمایت می ‌کند.

افزودن اسید مالیک به روتین مراقبت از پوست آسان است

متخصصان می گویند مصرف یک سیب در روز شما را از پزشک دور نگه می دارد و این توصیه ممکن است در مورد اسید مالیک نیز صدق کند. به لطف خواص ملایم آن، پوست سالم می تواند اسید مالیک را در دوزهای کم در روز یا حتی دو بار در روز تحمل کند، بسته به اینکه از چه مواد فعال دیگری ممکن است به طور همزمان استفاده کنید. فقط مطمئن شوید که آن را مانند سایر لایه بردارها درمان کنید و در صورت مشاهده عوارض منفی مانند قرمزی، خارش یا سوزش، مصرف آن را کاهش دهید.

سخن آخر

این اسید ملایم یکی از مواردی است که می توانید آن را در روتین مراقبت از پوست خود بگنجانید تا از مزایای آن بهره مند شوید. اسید مالیک برای انواع پوست ایده آل است و یکی از ضروریات روتین مراقبت از پوست شما است.

شیمی نو...
ما را در سایت شیمی نو دنبال می کنید

برچسب : اسید مالیک , اسید مالیک چیست؟ , کاربرد اسید مالیک, اسید مالیک برای پوست, نویسنده : شیمی دان shimino بازدید : 129 تاريخ : چهارشنبه 5 بهمن 1401 ساعت: 4:40

عینک ایمنی یک نیاز اساسی در بسیاری از محیط های کار است و برای محافظت از چشم و بینایی در برابر اجسام خارجی مانند پاشش مواد شیمیایی یا فلزی، گرد و غبار، پرتابه، گاز، بخار و تشعشع استفاده می شود.

اکثر خطرات چشمی در یک محیط غیر قابل پیش بینی به دلیل عواملی مانند گرما، نور، صدمات مکانیکی، گرد و غبار و غیره رخ می دهد. کارکنان ممکن است به دلیل هوای آلوده در محل کار دچار سوزش چشم شوند. همچنین ممکن است به مدت طولانی در معرض هوای آلوده قرار بگیرند و به طور ناگهانی بینایی چشم آنها را مختل شود. در چنین شرایطی باید از عینک ایمنی برای محافظت مناسب از چشم استفاده شود تا ایمنی کامل کارکنانی که در محیط های خطرناک کار می کنند تضمین شود.

عینک ایمنی آزمایشگاه توسط Garrett Morgan در سال 1914 ساخته شد و در سال 1940 برای کارکنان اجباری شد که از عینک ایمنی در محل کار استفاده کنند تا از چشم ها در برابر آسیب های فیزیکی یا عفونت های ناشی از مواد مختلف در محیط محافظت شود. عینک ایمنی آزمایشگاهی بخش مهمی از تجهیزات حفاظت شخصی (PPE) است که به منظور رعایت کامل ایمنی و بهداشت شغلی کارکنان استفاده می شود.

انواع عینک ایمنی و کاربرد آنها

عینک های ایمنی در اشکال و سبک های مختلفی بسته به کار و کاربرد شغلی ارائه می شوند. هنگامی که صحبت از محافظت از چشم می شود، راحتی و تناسب اندام عوامل مهمی هستند که باید در نظر گرفته شوند. هنگامی که عینک ایمنی راحت باشد، کارکنان بیشتر از آن استفاده می کنند. ویژگی ‌های صورت افراد بیشتر اوقات در استفاده از عینک‌ های ایمنی اختلال ایجاد می‌ کند. بنابراین عینک‌ های ایمنی باید برای محافظت کافی از چشم مناسب باشند. عینک های ایمنی که مناسب نیستند، محافظت کاملی را که برای آن در نظر گرفته شده است، ایجاد نمی کنند.

در زیر برخی از انواع عینک ایمنی آورده شده است:

عینک ایمنی آزمایشگاهی

این عینک های محافظ، در برابر مواد شیمیایی مقاوم هستند. با پوشش کامل خود در برابر پاشش مواد شیمیایی و مواد خطرناک از چشم ها محافظت می کند. آن ها از قسمت های سخت و نرم برای استفاده طولانی مدت ساخته شده اند و دارای میدان دید وسیعی است.

عینک‌ های جوشکاری

 این عینک‌ ها به محافظت از چشم در برابر اشعه‌ های شدید UV و IR که در طول فرآیند جوشکاری نامرئی هستند و می‌ توانند باعث مشکلات بینایی جدی شود، کمک می ‌کنند. آن ها سطح بالایی از محافظت از چشم را در حین انجام کار بدون هیچ خطری ارائه می دهد.

عینک ایمنی اشعه ماوراء بنفش

 این عینک ها با پوشش خاصی ساخته شده اند که مانع از برخورد اشعه های مضر UV با شبکیه چشم و آسیب می شود.

عینک های ضد مه

این عینک ها دارای پوشش تخصصی برای از بین بردن مشکل مه بر روی شیشه ها هستند و در نتیجه دید واضحی را برای کارکنان در شرایط بسیار مه آلود فراهم می کنند. آنها دارای طراحی تهویه منحصر به فرد و لنز مه شکن است.

عینک ‌های بدون تهویه

این نوع عینک‌ ها از چشم در برابر بخار و مه مایعات خطرناک و مواد خطرناک محافظت کامل می ‌کنند.

عینک ‌های تهویه ‌دار

این عینک ‌ها برای کارهای آزمایشگاهی مناسب نیستند زیرا دارای سوراخ‌ های تهویه هستند که مایعات می‌ توانند از طریق آن وارد شوند و با چشم‌ ها تماس پیدا کنند. آن ها محافظت بیشتری از چشم در برابر اشعه های مضر UV ایجاد می کند و از مشکلات طولانی مدت چشم مانند سرطان، آب مروارید و هرگونه مشکل بینایی جلوگیری می کند.

موارد استفاده از عینک های ایمنی در آزمایشگاه شیمی

هنگامی که مواد خطرناک اعم از مایع یا گاز با چشم ها تماس پیدا می کند آسیب جدی و غیرقابل برگشتی ایجاد می کند. همچنین ممکن است فرد دچار اختلال بینایی نسبی یا کامل شود. عینک‌ های ایمنی تجهیزات ایمنی اولیه چشم هستند که به‌ ویژه برای محافظت از چشم ‌ها در برابر هرگونه پاشش شیمیایی، مه ‌های تحریک‌ کننده و بخارات مضر طراحی شده ‌اند.

آنها یک فضای بسته محافظ در اطراف چشم ایجاد می کنند و از ورود هر گونه اشیاء یا مایعات مضر از کناره های عینک جلوگیری می کنند. عینک ایمنی به فرد این امکان را می دهد که با دقت با مواد شیمیایی و مواد مضر بدون ترس از آسیب دیدن چشم کار کند. آنها هنگام آزمایش با مواد آلوده به عنوان یک خط دفاعی مهم در برابر عفونت های مضر عمل می کنند و یک محافظ عالی هستند.

شیمی نو...
ما را در سایت شیمی نو دنبال می کنید

برچسب : عینک ایمنی , عینک ایمنی چیست, انواع عینک ایمنی, کاربرد عینک ایمنی, مزایای عینک ایمنی, نویسنده : شیمی دان shimino بازدید : 124 تاريخ : چهارشنبه 28 دی 1401 ساعت: 4:40

دستکش ضد اسید یکی از تجهیزات محافظت از دست در آزمایشگاه است. در زندگی روزمره یا کار، دست ها اغلب با مایعات اسیدی (یا با ترکیب ناشناخته) در تماس هستند. به طور کلی یک جفت دستکش که می تواند مایع اسیدی را عایق کند، می تواند تا حد زیادی از دست ها محافظت کند.

دستکش های زیادی در بازار وجود دارند که می توانند در برابر مواد شیمیایی محافظ باشند. این دستکش ها با شکل ها و مواد مختلف ویژگی های خاص مخصوص به خود را دارند.

ارزیابی مقاومت دستکش های شیمیایی

عملکرد حفاظت شیمیایی دستکش ها را می توان به عنوان پایداری دستکش در تماس با مواد شیمیایی خاص درک کرد. هرچه پایداری قوی تر باشد، سطح حفاظت بالاتر است. ما می توانیم پایداری دستکش های محافظ شیمیایی در آزمایشگاه را از سه بعد درک کنیم:

  • زمان مقاومت. این زمان پس از آزمایش تماس اولیه سطح داخلی دستکش با ماده شیمیایی است. به عنوان مثال، اگر یک ماده شیمیایی خاص به مدت 60 دقیقه با دستکش تماس داشته باشد، پس از 60 دقیقه، اگر ماده در طرف دیگر دستکش شناسایی نشود، به این معنی است که زمان نفوذ بیش از 60 دقیقه است.
  • درجه انحطاط. تغییر خواص دستکش پس از تماس با مواد شیمیایی مانند تورم، نرم شدن، انقباض و ترک خوردن را نشان می دهد. با این حال، اگر پس از تماس، تخریب کمی وجود داشته باشد یا اصلاً وجود نداشته باشد، می توان درجه دستکش را "E" یا عالی در نظر گرفت.
  • نفوذپذیری. میزان واکنش بین مواد دستکش و مواد شیمیایی را بیان می کند. عملکرد معمولاً به سه روش سنجیده می شود. اولین مورد جذب سطحی دستکش است. دوم چسبندگی سطح دستکش است. سومین مورد، انتشار مواد شیمیایی از طریق دستکش است.

معیارهای انتخاب دستکش ضد اسید

برای محافظت از دست ها در برابر مواد شیمیایی، افراد معمولاً از دستکش های لاتکس یا لاستیکی مصنوعی در آزمایشگاه  استفاده می کنند. با توجه به سه استاندارد پایداری، عملکرد حفاظت شیمیایی به شدت با مواد و ضخامت دستکش مرتبط است. مواد مختلف تعیین می کنند که کدام مواد شیمیایی را می توان با دستکش محافظت کرد. ضخامت نیز سطح حفاظت در برابر اسید را تعیین می کند.

مواد متداول برای تولید دستکش های مقاوم در برابر مواد شیمیایی عبارتند از: PVC، لاتکس، لاستیک نیتریل، نئوپرن، بوتیل و ویتون.

دستکش پی وی سی (PVC). این نوع دستکش ها اغلب نسبت به عملکرد هزینه مناسبی دارند، بنابراین مورد علاقه مشتریان هستند. دستکش های PVC برای استفاده در مواد شیمیایی اسیدی و قلیایی مناسب هستند. آنها همچنین انتخاب خوبی برای روغن هیدرولیک، حلال معطر یا الکل هستند. با این حال، دستکش های PVC برای محافظت از حلال های آلی مناسب نیستند. همچنین سعی کنید در محیط با دمای بالا از آن استفاده نکنید.

دستکش صنعتی لاتکس. این دستکش ها معمولا محافظت خوبی در برابر محلول های شیمیایی اسیدی مانند اسید نیتریک، اسید سولفوریک، متانول، فرمالدئید، هیدروکسید سدیم، اسید استیک دارند. پوشیدن آنها راحت است و نرمی زیاد آنها به کاربران این امکان را می دهد که با وسایل بهتر کار کنند. به طور کلی، آنها همچنین دارای درجه خاصی از مقاومت در برابر سایش و مقاومت برش هستند. با این حال، دستکش های لاتکس برای محلول های معدنی یا برخی روغن ها مناسب نیستند.

دستکش لاستیکی نیتریل. نیتریل مزایای لاتکس و پی وی سی را تا حدی ترکیب می کند. دستکش های لاستیکی نیتریل انتخاب خوبی هستند. به طور کلی، آنها به طور گسترده ای در استفاده از گریس و لاک استفاده می شود.

دستکش نئوپرن. دستکش های نئوپرن برای فرآورده های نفتی، چربی ها یا سوخت ها ایده آل هستند. در عین حال محافظت خوبی در برابر اسید و قلیایی نیز دارد. عیب این نوع دستکش این است که سطح آن پس از خیس شدن صاف می شود و چسبندگی آن را از دست می دهد.

دستکش لاستیکی بوتیل. دستکش های لاستیکی بوتیل ساختار مولکولی متراکمی دارند که می تواند از استرها، کتون ها، آلدئیدها و الکل ها محافظت کند. بوتیل همچنین یک عامل عایق برای گازهای شیمیایی است و معمولاً در زمینه نظامی در برخی مناطق خاص استفاده می شود.

دستکش ویتون. ویتون نوعی فلورو لاستیکی است که دارای عملکرد حفاظت شیمیایی بسیار بالا و مقاومت در برابر حرارت است. معمولاً در حفاظت از بنزن، تولوئن و PCB (بی فنیل های پلی کلر) استفاده می شود. اما به دلیل قیمت بالای این ماده معمولاً فقط در صنایع هوایی یا برخی صنایع خاص مورد استفاده قرار می گیرد.

استاندارد ایمنی EN 374 چیست؟

استاندارد EN-374، یک استاندارد دستکش مقاوم در برابر مواد شیمیایی است که توسط اتحادیه اروپا تعیین شده است. واکنش دستکش به مواد شیمیایی مختلف را آزمایش می کند و همچنین نفوذپذیری، زمان نفوذ، انقباض و سایر شاخص ها را در نظر می گیرد.

EN-374 دستکش های مقاوم در برابر مواد شیمیایی را برای 18 ماده شیمیایی مختلف آزمایش می کند. در پایان آزمایش، آژانس ارزیابی شخص ثالث گواهینامه A، B یا C را بر اساس مقاومت آنها در برابر مواد شیمیایی اعطا می کند

شیمی نو...
ما را در سایت شیمی نو دنبال می کنید

برچسب : دستکش ضد اسید , دستکش ضد اسید,چیست؟ کاربرد دستکش ضد اسید , انواع دستکش ضد اسید , نویسنده : شیمی دان shimino بازدید : 144 تاريخ : سه شنبه 20 دی 1401 ساعت: 4:34

جدول مندلیف امروزی با جدول تناوبی که درابتدا به وسیله مندلیف کشف شده بود تفاوت های زیادی وجود دارد، هر چند که پایه تنظیم جدول مشابه یکدیگر است.در جدول مندلیف قسمت های خالی زیادی وجود داشت که برای عناصری در نظر گفته شده بود که هنوز کشف نشده بودند یکی از این عناصر عنصر گالیم بود که مندلیف آن را اکا آلومینیوم نامگذاری کرده بود. اما امروزه بپیشرفت علم و قسمت های مهم اتم مانند الکترون ها، پروتون ها و نوترون ها جدول تناوبی کامل شد و به شکل امروزی تبدیل شد.

این جدول که دارای18 گروه است 8 گروه آن به عنوان عناصر اصلی و 10 گروه آن هم به عنوان فلزات واسطه نام گذاری شده اند.که فلزات واسطه در گروه های 3 تا 12 جدول قرار داده شده اند و فلزات قلیایی به عنوان گروه اول اصلی و فلزات قلیایی خاکی گروه دوم اصلی و هالوژن ها در گروه هفتم اصلی و گازهای نجیب نیز در گروه هشتم اصلی قرار داده شده اند. جدول مندلیف امروزه شامل 18 عنصر است که با نماد شیمیایی خاص و عدد اتمی و عدد جرمی در کنار یکدیگر در این جدول قرار گرفته اند.

تفاوت جدول مندلیف جدید و قدیم

در جدول تناوبی مندلیف ترتیبی از تنها 63 عنصر وجود دارد که در آن زمان کشف شد، در حالی که در جدول تناوبی مدرن تمام 118 عنصر طبیعی و مصنوعی گنجانده شده است. جدول تناوبی مدرن به دلیل اینکه مبتنی بر عدد اتمی است، مقبولیت بیشتری دارد و عدد اتمی به همان اندازه که از خاصیت اساسی تری در تشخیص عناصر استفاده می کند به عنوان معیار بهتری برای تعیین خواص فیزیکی و شیمیایی عناصر استفاده می شود.

جدول مندلیف که به عنوان جدول تناوبی عناصر نیز شناخته می شود، جدولی از عناصر شیمیایی است که بر اساس عدد اتمی، پیکربندی الکترون و خواص شیمیایی منظم مرتب شده اند. ساختار جدول چندین روند دوره ای را نشان می دهد. مندلیف از این ایده استفاده کرد که عناصر در جدول تناوبی را بر اساس افزایش جرم اتمی آنها و نه بر اساس اعداد اتمی مرتب کند.

طبق نظریه مندلیف، خواص فیزیکی و شیمیایی عناصر تابع تناوبی جرم اتمی آنهاست. دوره ها در یک فاصله زمانی منظم از وقوع جرم اتمی عناصر رخ می دهد. به همین دلیل، مندلیف در قرار دادن هیدروژن در جدول تناوبی با مشکل بزرگی مواجه شد. در واقع، ترتیب فزاینده جرم های اتمی نیز مشکل ساز بود، زیرا برخی از عناصر که عدد اتمی آنها بیشتر از دیگری است اما جرم اتمی کمتر از دیگری است، ابهام زیادی ایجاد می کرد.

محدودیت های جدول مندلیف

عناصری که تغییرات زیادی در خواص فیزیکی و شیمیایی خود نشان می دهند به همان گروه جدول تناوبی اضافه شدند.

مندلیف نتوانست هیدروژن را در یک مکان خاص در جدول تناوبی جا دهد.

توجه داشته باشید:

گاهی اوقات این روش چیدمان عناصر به این معنی بود که در ردیف‌های افقی یا «دوره‌ های» او شکاف ‌هایی وجود داشت. اما مندلیف به جای اینکه این مسئله را یک مشکل بداند، فکر کرد که این فقط به این معنی است که عناصر متعلق به شکاف ها هنوز کشف نشده اند. او همچنین توانست جرم اتمی عناصری که هنوز کشف نشده بودند  را محاسبه کند و خواص آنها را پیش بینی کند. بعدها که عناصر کشف شدند مشخص شد خواص عناصر با خواصی که قبلاً توسط مندلیف پیش بینی شده بود مطابقت دارد.

جدول مندلیف کاربرد گسترده ای در شیمی دارد و می توانید آن را به اشکال مختلف در کلاس های درس شیمی در سراسر جهان به زبان های مختلف مشاهده کنید. در حال حاضر شما می توانید این جدول را از اینترنت دانلود کرده و مورد استفاده قرار دهید. اگر برای یادگیری جدول تناوبی مشکل دارید، می توانید از فلش کارت های موجود در کتاب فروشی ها استفاده کنید یا اینکه برای خودتان کارت هایی تهیه کنید و در مواقع بیکاری آنها را مرور نمایید.

شیمی نو...
ما را در سایت شیمی نو دنبال می کنید

برچسب : جدول مندلیف , جدول تناوبی, جدول مندلیف جدید, جدول مندلیف قدیم , ایرادات جدول مندلیف, نویسنده : شیمی دان shimino بازدید : 115 تاريخ : دوشنبه 12 دی 1401 ساعت: 5:37

مواد اولیه صنایع دارویی به محصولاتی گفته می شود که به عنوان مواد واسطه ای یا اولیه در مراحل مختلف تولید دارو استفاده می شود. آنها همچنین می توانند ترکیبات شیمیایی مختلفی باشند که برای کاربردهای خاص طراحی شده اند.در واقع کاربرد آنها بر اساس کارایی یا عملکرد آنها است (تا ترکیب آنها).

ترکیبات شیمیایی ممکن است مواد اولیه ای باشد که برای ساخت آن داروها استفاده می شود. با این حال، مواد شیمیایی تنها مواد اولیه مورد استفاده در فرآیند دارویی نیستند. مواد دارویی همچنین شامل مواد طبیعی مانند برگ، گل، میوه، قارچ و دانه، علاوه بر مواد مصنوعی و بیولوژیک است. مواد اولیه به سه گروه به نام‌ های مواد فعال دارویی (API)، مواد غیر فعال یا تعدیل کننده و مکمل‌ ها تقسیم می ‌شوند.

انواع مختلف مواد اولیه صنایع دارویی چیست؟

از مواد اولیه صنایع دارویی برای تولید داروها استفاده می شود و پرسنل داروسازی معمولاً برای تولید داروهای جدید نیاز به تامین مداوم مواد اولیه دارند. مواد اولیه دارویی غیر فعال معمولاً اثربخشی دارو را افزایش نمی دهند و شرایط را درمان نمی کنند، اما به شکل گیری قرص ها کمک می کنند.

از مواد اولیه آنتی بیوتیکی برای ساخت داروهایی استفاده می ‌شود که عفونت‌ ها را درمان می‌ کنند در حالی که در برابر ویروس‌ ها بی ‌اثر هستند. ویتامین ها اغلب برای داروسازی ساخته یا استخراج می شوند و می توان از آنها برای درمان کمبودها استفاده کرد. مواد اولیه اسید نوکلئیکی اغلب برای درمان عفونت های ویروسی استفاده می شوند.

مواد غیر فعال یکی از رایج ترین (هرچند بی اثر) مواد اولیه دارویی هستند. این مواد بی اثر در نظر گرفته می شوند، زیرا آنها برای درمان اختلالات یا بیماری ها به کار نمی روند. در عوض، از آنها برای ساخت قرص و اتصال مواد فعال استفاده می شود.

آنها همچنین در تثبیت مواد فعال مفید هستند. در واقع اگر اجزای غیر فعال به کار نرود، ممکن است داروها غیر قابل استفاده باشند. مواد اولیه غیر فعال رایج شامل طعم دهنده ها، عوامل اتصال دهنده و رنگ ها هستند. مواد فعال اغلب قدرتمند هستند و ممکن است به مقدار بسیار کمی در یک قرص نیاز باشد، بنابراین مواد غیر فعال معمولاً بیشتر از مواد فعال هستند.

بسیاری از داروها از آنتی بیوتیک ها ساخته می شوند یا ماهیت آنتی بیوتیکی دارند. این مواد خام دارویی مسئول درمان عفونت ‌های ناشی از باکتری ‌ها و قارچ ‌ها هستند و می ‌توانند ارگانیسم‌ های زنده‌ ای که به بدن حمله می ‌کنند را از بین ببرند یا روند رشد آنها را کندتر کنند. بیشتر آنتی بیوتیک ها مهندسی شده و از مواد طبیعی ساخته می شوند، اما برخی از آنها از موجودات زنده استخراج می شوند. آنتی بیوتیک ها معمولاً به صورت قرص و شربت ساخته می شوند.

در حالی که ویتامین ‌ها معمولاً برای درمان بیماری ‌ها یا اختلالات جدی استفاده نمی‌ شوند، اما اگر فردی از کمبود ویتامین رنج می ‌برد، مفید هستند. برای مثال، اگر فردی کمبود ویتامین B12 داشته باشد پزشک مکمل ویتامین B12 را برای او تجویز نی کند. مواد اولیه ویتامین ها اغلب از مواد شیمیایی به دست می آیند زیرا ارزان ‌تر منابع طبیعی است. برخی از افراد عصاره های طبیعی ویتامین را ترجیح می دهند، بنابراین گاهی اوقات از آن نیز استفاده می شود.

مواد اولیه دارویی اسید نوکلئیک اغلب برای کمک به درمان ویروس ها مشتق می شوند. بر خلاف سایر مواد اولیه، اسید نوکلئیک طبیعی به ندرت در داروها استفاده شود. اغلب یک آنالوگ است به این معنی که شبیه اسیدهای نوکلئیک طبیعی ساخته شده است، اما آنها کاملاً مشابه منابع طبیعی نیستند. این اسید بیشتر به صورت سوسپانسیونی ساخته می شود که به بیماران تزریق می شود.

نقش مواد شیمیایی تخصصی در صنعت داروسازی

چندین ماده شیمیایی خاص مانند کاتالیزورها در فرآیندهای تجاری در صنعت داروسازی مانند سنتز پاراستامول، ویتامین K و اریترومایسین استفاده می شود. کاتالیزورهای پیشرفته مانند نانوکاتالیست ها به پاکسازی و سبزتر کردن فرآیند توسعه داروها برای رفع نگرانی های فزاینده کمک می کنند.

صنعت داروسازی شاهد رشد مداوم و چشم انداز رشد بالا در مناطق در حال توسعه بوده است. اگرچه چشم انداز رشد در صنعت داروسازی امیدوار کننده به نظر می رسد، تامین کنندگان دارویی با چالش های مهمی مانند تهیه مواد اولیه با کیفیا مواجه هستند که بر رشد آنها تأثیر می گذارد.

شیمی نو...
ما را در سایت شیمی نو دنبال می کنید

برچسب : مواد اولیه صنایع دارویی , مواد اولیه صنایع دارویی چیست, کاربرد مواد اولیه صنایع دارویی, نویسنده : شیمی دان shimino بازدید : 147 تاريخ : چهارشنبه 7 دی 1401 ساعت: 22:30

جیوه جزو اولین فلزات شناخته شده بود و ترکیبات آن در طول تاریخ مورد استفاده قرار گرفته است. باستان شناسان در مقبره مصری متعلق به 1500 سال قبل از میلاد جیوه پیدا کردند. شاید مصری ها و چینی ها قرن ها قبل از تولد مسیح از سینابار به عنوان رنگدانه قرمز استفاده می کردند.

در بسیاری از تمدن ها از جیوه برای آرام کردن یا از بین بردن ارواح شیطانی استفاده می شد. کیمیاگران فکر می کردند که  mercury element که آن را با سیاره عطارد مرتبط می دانند، دارای خواص عرفانی است و از آن در تلاش خود برای تبدیل فلزات پایه به طلا استفاده کردند. یونانی ها از آن به عنوان دارو استفاده می کردند.

جیوه و ترکیبات جیوه از حدود قرن پانزدهم تا اواسط قرن بیستم برای درمان سیفلیس استفاده می شد. از آنجایی که جیوه بسیار سمی است و اثر درمانی آن اثبات نشده است، اکنون از داروهای دیگر سیفلیس استفاده می شود. کاربردهای جیوه به دلیل ماهیت سمی و کمیاب آن محدود شده است.

این عنصر تنها 0.5 پی پی ام از پوسته زمین را تشکیل می دهد که آن را از اورانیوم کمیاب تر، اما از طلا یا نقره فراوان تر می کند. جیوه عمدتاً به شکل سنگ معدن سینابار (سولفید جیوه) یافت می شود و همچنین می توان آن را به صورت غیر ترکیبی نیز یافت.

 تهیه جیوه از سنگ معدن آن بسیار ساده است. سنگ معدن آسیاب شده و در حضور اکسیژن تا دمای 580 درجه سانتیگراد گرم می شود. بخار جیوه از سنگ معدن خارج می شود و دی اکسید گوگرد حذف می شود. این فلز با شستشو با اسید نیتریک و سپس تقطیر متراکم و خالص می شود.

کاربردهای جیوه قرمز

mercury element در کلیدهای برق استفاده می شود. اینها از یک لوله کوچک با دو تماس در یک انتها تشکیل شده اند. اگر لوله به گونه ای نگه داشته شود که جیوه در  انتها جمع شود، تماس برقرار می شود و مدار کامل می شود. اگر لوله کج شود، تماس قطع می شود. سوئیچ های جیوه ای در ترموستات ها و برخی از ساعت های زنگ دار و همچنین تلویزیون قدیمی استفاده می شوند.

جیوه برای استفاده در دماسنج بسیار مناسب است زیرا شیشه را مرطوب نمی کند و انبساط حرارتی آن یکنواخت است. اگرچه بسیاری از مایعات را می توان در دستگاه های اندازه گیری فشار استفاده کرد، اما جیوه استفاده می شود زیرا چگالی بالای آن به فضای کمتری نیاز دارد.

جیوه فلزات متعددی را حل می کند و آمالگام تشکیل می دهد و بنابراین برای استخراج غبار طلا از سنگ ها با حل کردن طلا و سپس جوشاندن جیوه استفاده می شود. آمالگام مورد استفاده در پر کردن دندان حاوی قلع و نقره (و گاهی طلا) حل شده در جیوه است. لامپ های بخار جیوه به دلیل اینکه منابع قدرتمند و اقتصادی نور ماوراء بنفش و مرئی هستند بسیار مورد استفاده قرار می گیرند.

جیوه قرمز چیست؟

سولفید جیوه به شکل قرمز و بی شکل سیاه وجود دارد. فرم قرمز (Vermilion) به عنوان ماده رنگ آمیزی استفاده می شود. از آن گاهی برای رنگ قرمز خالکوبی استفاده می شود، اما باعث تحریک پوستی و انسداد قابل توجهی در سیستم لنفاوی می شود.

فولمینات جیوه یک ماده منفجره است که در برابر ضربه حساس است و در کلاه های کوبه ای مهمات استفاده می شود. مرکوروکروم یک ترکیب ارگانیک جیوه است که روی زخم ها به عنوان یک عامل ضد باکتری استفاده می شود. دو نوع مسمومیت با جیوه وجود دارد، حاد و مزمن. مسمومیت حاد جیوه ناشی از مصرف نمک های محلول جیوه است که به شدت باعث خوردگی پوست و غشاهای مخاطی می شود.

اگرچه مواردی رخ داده است که در آن افراد mercury element را بدون آسیب دائمی مصرف کرده اند. اما بخار جیوه وقتی وارد ریه ها می شود، می تواند باعث ذات الریه شدید و مرگ شود. مسمومیت مزمن با جیوه از طریق جذب منظم مقادیر کمی جیوه اتفاق می افتد.

این وضعیت اغلب در کارگران معادن جیوه، آزمایشگاه ها و صنایعی که از جیوه استفاده می کنند، رخ می دهد. سمی ترین ترکیبات جیوه آنهایی هستند که محلول در چربی هستند، زیرا این خاصیت به توزیع آنها در سراسر بدن کمک می کند. ترکیبات متیل جیوه مانند دی متیل جیوه از خطرناک ترین آنها هستند. نمک های جیوه منتشر شده در محیط ممکن است اغلب توسط باکتری های بی هوازی به چنین ترکیباتی تبدیل شوند، که سپس می توانند از طریق زنجیره غذایی به انسان منتقل شوند. میکروارگانیسم های می توانند ترکیبات متیل جیوه را به مواد نامحلول تبدیل کنند.

شیمی نو...
ما را در سایت شیمی نو دنبال می کنید

برچسب : جیوه قرمز , جیوه قرمز در تلویزیون قدیمی , جیوه قرمز چیست, کاربردهای جیوه قرمز, , نویسنده : شیمی دان shimino بازدید : 580 تاريخ : چهارشنبه 31 فروردين 1401 ساعت: 17:47

استون یک ماده آلی است که به عنوان حلال در تولید محصولات صنعتی استفاده می شود. شما می توانید استون را با حرارت دادن استات کلسیم بدون آب در آزمایشگاه بدست آورید. این یک محصول طبیعی در بدن انسان به دلیل فرآیندهای متابولیک است. استون یک ماده شیمیایی ساخته شده است که به طور طبیعی در محیط نیز یافت می شود. استون خالص فقط حاوی یون ها یا مولکول های استون است و بیشترین کاربرد را در پاک کننده لاک ناخن دارد.

بخار استون زمانی می تواند خطرناک باشد که افراد با سطوح بالای قرار گرفتن در معرض آن مواجهه شوند که دراین صورت ممکن است مقداری سوزش پوست و گلو، همراه با سرگیجه و حالت تهوع را تجربه کنند. قرار گرفتن در معرض مزمن بخار استون، همانطور که ممکن است در محل کار با مواد شیمیایی ضعیف کنترل شده رخ دهد، می تواند به بیماری های تنفسی و از دست دادن قدرت تحرک و تکلم در طول زمان منجر شود.

دوره های مکرر قرار گرفتن در معرض بخارات ناشی از استون ممکن است باعث خشک شدن و ترک خوردن پوست شود که می تواند منجر به تحریک شود. همچنین می تواند برای افرادی که به طور معمول این ماده شیمیایی را استنشاق می کنند نگران کننده باشد، زیرا می تواند به ریه ها آسیب برساند. همچنین می تواند با سایر مواد شیمیایی موجود در محیط تعامل داشته باشد و اثرات منفی بر روی کبد و کلیه ایجاد کند.

کاربردهای استون

پاک کننده لاک ناخن

در دنیای مدرن، لاک ناخن به طور گسترده ای برای تزئین ناخن های دست و پا استفاده می شود. بیشتر لاک های ناخن ترکیبی از پلیمرها هستند که معمولاً به مرور زمان به دلیل قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی دیگر از بین می روند. زمانی که فردی تصمیم می گیرد لاک ناخن جدیدی را امتحان کند یا لاک قبلی شروع به محو شدن می کند، یک پاک کننده ناخن مفید است.

ماده اصلی موجود در پاک کننده لاک ناخن استون است که سمیت کمتری نسبت به متانول، بنزن و تتراکلرواتان دارد که یکی از دلایل برجسته استفاده از استون در پاک کننده های لاک ناخن است. این ترکیب قابل اشتعال رنگ را با واکنش با مولکول‌های روی سطح حل می‌کند و الکترون‌هایی را از اکسیژن موجود در گروه کربونیل فراهم می‌کند و به خوبی با اکریلیک ها و رنگ ها مخلوط می شود و از این رو آنها را نرم می کند. در حالی که بیشتر ترکیبات سطح رنگ ها را از بین می برند، استون کاملاً با رنگ مخلوط شده و آن را پاک می کند. بنابراین آسیب را به حداقل می رساند و به راحتی با پنبه و یا دستمال پاک می شود.

لوازم آرایشی

استون علاوه بر اینکه یک عنصر ضروری در پاک کننده لاک ناخن است، در ساخت تعدادی از محصولات آرایشی نیز استفاده می شود. این ماده اغلب به عنوان یک حلال و دناتوره کننده در صنایع آرایشی و بهداشتی استفاده می شود. از دستمال مرطوب گرفته تا رنگ مو، استون یک ماده شیمیایی رایج است که در فرآیند تولید استفاده می شود. در برخی از کشورها، مخلوطی از استون و یخ خشک به عنوان درمان پوستی به نام « which promises» استفاده می‌شود که نویدبخش درمان مشکلات رایج پوستی مانند آکنه، ملاسما، اگزما، روزاسه و لکه‌های خورشیدی است.

استون در مقادیر کم معمولاً هیچ ضرری ندارد، حتی اگر از طریق پوست جذب شود و وارد جریان خون شود. اما در غلظت های بالا می تواند باعث قرمزی شدید، تحریک و خشکی پوست شود. اگر به مدت طولانی به استفاده از استون روی پوست خود ادامه دهید، ممکن است درماتیت ایجاد شود.

پاک کننده

استون را می توان برای پاک کردن تقریباً هر چیزی که پاک کردن آن با آب سخت  یا غیرممکن است، استفاده کرد. خاصیت حلال بودن استون برای تمیز کردن لکه های سرسخت تقریباً از هر سطحی مفید است. در واقع، استون در تمیز کردن آنقدر خوب است که اغلب در آزمایشگاه ها برای تمیز کردن چربی و سایر مواد باقیمانده ظروف شیشه ای استفاده می شود.

همچنین برای ضدعفونی کردن ابزارهای مختلف از تیغه های جراحی گرفته تا سایر وسایل جراحی استفاده می شود. استون همچنین برای از بین بردن لکه های رنگ پاشیده شده از روی شیشه پنجره پس از بازسازی خانه نیز مفید است. از این ماده آلی می‌توان برای از بین بردن ظاهر کثیف و کدری که پس از استفاده طولانی مدت از محصولات چرمی مانند کفش، کیف دستی، کیف پول و غیره ظاهر می‌شود، استفاده کرد. استون می‌تواند چسب ریخته شده را به سرعت حل می کند.

شیمی نو...
ما را در سایت شیمی نو دنبال می کنید

برچسب : استون , بخار استون , کاربردهای استون , خطرات استون , بخار استون چیست؟ , , نویسنده : شیمی دان shimino بازدید : 313 تاريخ : سه شنبه 30 فروردين 1401 ساعت: 18:02

بوراکس چیست و چه کاربردی دارد ؟ بوراکس یک ماده معدنی و در واقع، نمک اسید بوریک است .ترکیبات بور در درجه دوم مقاومت در مقیاس موهس نسبت به الماس خالص قرار دارند و اولین بار توسط بابلی ها و مصری ها استفاده می شد. آنها هنوز یکی از مهم ترین ترکیبات شیمیایی در جهان هستند. ایالات متحده امروزه بزرگترین تولید کننده ترکیبات بوراکس است. بواکس حاصل تبخیر طبیعی است که در بستر دریاچه‌های خشک از ترکیه گرفته تا شیلی و رومانی یافت می‌شود، اگرچه بورون، کالیفرنیا مسئول استخراج بیش از نیمی از منابع جهان است.  

ویژگی های بوراکس

بسیاری از خواص بوراکس از ترکیب آن به عنوان یک ترکیب بور ناشی می شود. بوراکس به طور طبیعی به عنوان یک کانی کریستالی وجود دارد. بور یک عنصر شیمیایی متالوئیدی است که دارای خواص بین کربن و آلومینیوم است. بور عنصر کمیابی است که در بوراکس و کنیت یافت می شود. بوراکس جامدی است که بو ندارد و 201.22 گرم بر مول وزن دارد.

 بوراکس در حضور شیشه پایدار و غیرخورنده است. این  کانی کریستالی با نمک های آلکالوئیدی، کلرید جیوه، سولفات روی و سایر نمک های فلزی و آب ناسازگار است. این ماده معدنی کریستال های رگه دار سفید، خاکستری، آبی یا سبز مایل به سفید با حلالیت آب 6 گرم تا 100 گرم است. چگالی سدیم بورات 1.73 و نقطه جوش آن 320 درجه سانتیگراد است. سطح pH قلیایی است.

کاربردهای بوراکس

بوراکس چیست و چه کاربردی دارد؟ به عنوان یک حشره کش  بوراکس فرآیند متابولیک بسیاری از موجودات را متوقف می کند. این خاصیت بوراکس باعث می شود که ضدعفونی کننده بهتری باشد.

  • در آزمایش دیابت استفاده می شود.
  • به عنوان یک عامل نرم کننده آب استفاده می شود. 

این ماده در انواع شوینده ها، لوازم آرایشی و سرامیک دیده می شود. همچنین برای ساخت محلول‌های بافر، به‌عنوان بازدارنده آتش، ترکیب ضد قارچی برای عایق‌های فایبرگلاس، شار در متالورژی و پیش‌ساز سایر ترکیبات بور استفاده می شود.

کاربردهای خانگی بوراکس

استفاده در مواد شوینده لباسشویی

بوراکس یک ماده محبوب در مواد شوینده کاملاً طبیعی لباسشویی است زیرا کپک را از بین می برد (منظور بوی کپک روی حوله و لباس های شماست). شما برای استفاده از این ماده باید دو قسمت بوراکس را با دو قسمت سودا شستشو و یک قسمت صابون معطر مورد علاقه خود (رنده شده) مخلوط کنید تا یک پودر لباسشویی خانگی بسازید و سپس می توانید از این ماده برای شستشوی بهتر استفاده کنید.

پاک کردن لکه های قدیمی

لباس هایی که به دلیل داشتن لکه دیگر قابل استفاده نیستند را می توانید با استفاده از بوراکس دوباره استفاده کنید. بوراکس را به یک سطل آب اضافه کنید و قبل از روشن کردن ماشین لباسشویی، لباس های لکه‌دار را حداقل 30 دقیقه در آن خیس کنید. بوراکس دارای سطح pH 9.5 است، بنابراین به طور طبیعی بدون آسیب رساندن به پارچه، لکه ها را از بین می برد.

کنترل حشرات

با گرم شدن هوا و افزایش حشرات در خانه و اطراف حیاط، یک لایه نازک بوراکس در اطراف مناطق آلوده بمالید. حشرات مانند سوسک ها، مورچه ها و کک ها کاملا از بین می روند، زیرا بوراکس یک خشک کننده است، این بدان معنی است که آب را از محیط جذب می کند و از زندگی هر آفتی در جایی که آن را می پاشید، جلوگیری می کند.

برای رشد درختان میوه

اگر درختان میوه را در حیاط خانه خود پرورش می دهید، بوراکس می تواند به شما کمک کند تا تعادل pH مناسبی را در خاک برای رشد بهینه گیاه ایجاد کنید. هر گیاهی برای رشد و تکثیر موفق سلول ها به بور نیاز دارد که اگر PH خاک پایین باشد این امکان وجود ندارد.

بوراکس دارای سطح pH بالایی 9.5 است، بنابراین اسیدیته خاک شما را به آرامی افزایش می دهد تا به گلدهی گیاهان  و درختان کمک کند. پایه درخت تنومند خود را با بوراکس بپوشانید تا بور به خاک اضافه شود. این ماده سلول های درخت را تقویت می کند و رشد دانه ها و میوه های سالم را تقویت می کند.

تمیز کردن ظروف آشپزخانه

بوراکس به دلیل سطح بالای PH در پاک کردن چربی های خشک شده و مواد غذایی از ظروف آلومینیومی یا چینی عالی است. بوراکس می تواند چربی ها و لکه های سخت را تجزیه کند زیرا بسیار قوی است. کلید دستیابی به بهترین نتیجه این است که قبل از شستشو و تمیز کردن با صابون دلخواه، پودر خشک بوراکس را با یک دستمال مرطوب روی ظروف بکشید و سپس شستشو دهید. اکنون می دانید بوراکس چیست و چه کاربردی دارد.

شیمی نو...
ما را در سایت شیمی نو دنبال می کنید

برچسب : بوراکس چیست و چه کاربردی دارد , بوراکس چیست, کاربردهای بوراکس , فواید بوراکس , , نویسنده : شیمی دان shimino بازدید : 269 تاريخ : دوشنبه 29 فروردين 1401 ساعت: 13:58

آسپارتام یک شیرین کننده مصنوعی بدون کالری است که در نوشابه های رژیمی و سایر محصولات بدون قند یافت می شود. در حالی که این یک جایگزین قند کم کالری مورد تایید سازمان غذا و دارو است، شما باید آن را فقط در حد اعتدال مصرف کنید. آسپارتام حاوی دو آمینو اسید طبیعی به نام اسید آسپارتیک و فنیل آلانین است. این شیرین کننده که با نام های تجاری NutraSweet و Equal فروخته می شود. آسپارتام یکی از محبوب ترین شیرین کننده های مورد استفاده در غذاهای بسته بندی شده، به ویژه در غذاهای "رژیمی" است. آسپارتام بسیار شیرین تر از سوکرالوز یا شکر سنتی است. از آنجایی که بسیار شیرین است، برای شیرین کردن غذاها فقط به مقدار کمی از آن نیاز دارید، به همین دلیل میزان کالری آسپارتام آن بسیار کم است.

آسپارتام چیست؟

طعم شیرین یک ماده به این بستگی دارد که مولکول‌های سازنده آن ماده به خوبی با گیرنده‌های طعم شیرین در دهان ما پیوند شیمیایی برقرار کنند. مقدار انرژی آزاد شده هنگام متابولیسم این ماده بر حسب کالری اندازه گیری می شود. ساخارین و سوکرالوز صدها برابر شیرین تر از شکر هستند.

 آسپارتام حدود صد و شصت برابر شیرین تر از قند است. یعنی یک قاشق چایخوری آسپارتام از نظر شیرینی با صد و شصت قاشق چایخوری شکر برابری می کند و از آنجایی که آسپارتام صد و شصت برابر شکر شیرین است، در مقایسه با مقدار شکری که برای شیرین کردن یک نوشیدنی نیاز دارید، فقط باید از مقدار بسیار کمی آسپارتام استفاده کنید.

 بطور کلی در یک قاشق چایخوری آسپارتام 4 کالری وجود دارد که مقدار آن بسیار کم است و بنابراین میزان کالری آسپارتام ناچیز است. به این ترتیب نوشابه های حاوی آسپارتام می توانند کم کالری باشند، اما همچنان شیرین بمانند.

بنابراین افزودن آسپارتام به رژیم غذایی به جای شکر می تواند راهی عالی برای کاهش کالری باشد. آسپارتام یک جایگزین کم کالری برای شکر است که بدون رساندن تمام کالری قند به غذاها و نوشیدنی ها شیرینی می بخشد. به عنوان یک شیرین کننده غیر مغذی بسیار محبوب شده است و در همه چیز از محصولات پخته شده تا نوشابه های رژیمی استفاده می شود.

با این حال، بحث‌های زیادی در مورد آسپارتام نیز وجود دارد. بسیاری از پزشکان به این نتیجه رسیده اند که آسپارتام ممکن است برای سلامتی شما مفید نباشد. علاوه بر این، برخی از مصرف کنندگان آسپارتام عوارض جانبی مختلفی را گزارش کرده اند که ممکن است برای سلامتی شما مضر باشد. برای اینکه تصمیم بگیرید که آیا آسپارتام برای شما ارزش ریسک را دارد یا خیر، باید نکات مثبت و منفی آن را برای خود بسنجید.

خطرات سلامتی مصرف آسپارتام

به صورت کلی مصرف اسپارتام بی خطر در نظر گرفته شده است. با این حال ممکن است بر روی برخی از افراد مبتلا به بیماری خاص یا افرادی که مقادیر زیادی از آن را برای مدت طولانی مصرف می‌کنند، تأثیر منفی بگذارد.

فنیل آلانین و  PKU

آسپارتام منبع فنیل آلانین، یک اسید آمینه ضروری است. با این حال، فنیل آلانین برای کسانی که با فنیل کتونوری یا PKU متولد می شوند سمی است.   PKUیک بیماری ژنتیکی نادر است که در آن بدن نمی تواند فنیل آلانین را متابولیزه کند. بنابراین، تمام منابع غذایی که حاوی آسپارتام هستند باید روی برچسب ذکر کنند که حاوی فنیل آلانین ( x ) هستند.

آسپارتام و افزایش وزن

شیرین‌کننده‌ها ممکن است در افزایش وزن نقش داشته باشند، به عنوان مثال مصرف بیش از اندازه آسپارتام ممکن است به دلیل محتوای کم کالری نه تنها باعث کاهش وزن نشود بلکه میل و هوس به خوردن را در درون شما تحریک کند.

مصرف آسپارتام در رژیم کتوژنیک

از آنجایی که میزان کالری آسپارتام کم است، در رژیم هایی مانند رژیم کتوژنیک یک شیرین کننده محبوب به شمار می روند. رژیم کتوژنیک، کتوزیس را فعال می کند، حالتی از گرسنگی که بدن شما را مجبور می کند به جای گلوکز، چربی را برای انرژی بسوزاند.

رژیم های کتوژنیک حاوی غذاهای پرچرب هستند و مصرف کربوهیدرات و قند را محدود می کنند. طرفداران این رژیم معتقدند که رژیم های کتو با آموزش بدن برای سوزاندن چربی برای سوخت باعث کاهش وزن قابل توجهی می شود.

آسپارتام می تواند به عنوان یک عامل محرک عمل کند که بدن شما را از کتوز خارج می کند. این بدان معناست که مصرف آن در حین رژیم کتوژنیک می تواند اثرات رژیم را خنثی کند. با این حال، تحقیقات در مورد ارتباط آن با کتوز محدود است. بنابراین قبل از اتخاذ هر گونه برنامه غذایی و قبل از مصرف شیرین کننده ها با پزشک مشورت کنید.

شیمی نو...
ما را در سایت شیمی نو دنبال می کنید

برچسب : آسپارتام چیست؟ , آسپارتام , کالری آسپارتام , فواید آسپارتام , مضرات آسپارتام , , نویسنده : شیمی دان shimino بازدید : 142 تاريخ : يکشنبه 28 فروردين 1401 ساعت: 3:57

نیتریت سدیم صنعتی یک ترکیب معدنی و یک پودر کریستالی سفید تا کمی زرد، بسیار محلول در آب و با قابلیت جذب رطوبت است. از نظر صنعتی این ماده مهمترین نمک نیتریت است که یک پیش ساز برای ترکیبات آلی مختلف مانند داروها، رنگ ها و آفت کش ها است. در حالی که یک افزودنی غذایی است که بیشتر به دلیل استفاده در گوشت های فرآوری شده و محصولات ماهی شناخته شده است. خرید و فروش نیتریت سدیم صنعتی بازار گسترده ای در سراسر جهان دارد.

نیتریت سدیم صنعتی سمی است و قرار گرفتن در معرض بیش از حد آن می تواند باعث مرگ شود. این ترکیب در سبزیجاتی مانند اسفناج، جعفری، کاهو، کلم بروکلی، کلم پیچ و مارچوبه یافت می شود. همچنین برای کنترل باکتری های معده و جلوگیری از گاستروانتریت در بدن انسان یافت می شود.

نیتریت سدیم وقتی در دمای بالا گرم می شود می تواند به دی اکسید سدیم، دی اکسید نیتروژن و اکسیژن تجزیه شود. همچنین در مقیاس آزمایشگاهی می توان از نیتریت سدیم برای از بین بردن سدیم آزید اضافی استفاده کرد.

ویژگی های نیتریت سدیم

نیتریت سدیم دارای دو ساختار کریستالی، لوزی و مثلثی است که بوی شیرینی دارد. این ترکیب غیر قابل اشتعال است و در آمونیاک بسیار محلول است. با این حال، یک عامل اکسید کننده قوی است و می تواند با بسیاری از ترکیبات قابل اشتعال به شدت واکنش دهد.

هنگامی که در آب حل می شود، نیتریت سدیم تجزیه می شود و هنگامی که تا دمای بالای 538 درجه سانتی گراد گرم می شود به صورت انفجاری تجزیه می شود .ذخایر غنی از نیتریت سدیم را می توان در برخی از کشورهای آمریکای جنوبی مانند شیلی و پرو یافت. کاربردهای اولیه این ترکیب در کشاورزی (کود) و پیروتکنیک است. خرید و فروش نیتریت سدیم صنعتی به صورت اینترنتی نیز امکان پذیر است.

روش تولید نیتریت سدیم

تولید نیتریت سدیم با واکنش هیدروکسید سدیم با دی اکسید نیتروژن و مونوکسید نیتروژن است. محصول این واکنش نیتریت سدیم و آب است. کربنات سدیم همچنین می تواند به عنوان جایگزین هیدروکسید سدیم استفاده شود. واکنش کلی تولید نیتریت سدیم در زیر نشان داده شده است:

2NaOH + NO 2 + NO → 2NaNO 2 + H 2O

فرآیند تولید نیتریت سدیم شامل مراحل زیر است:

جذب اکسید نیتروژن در هیدروکسید سدیم یا مایع کربنات سدیم

دی اکسید نیتروژن و مونوکسید نیتروژن را می توان از کارخانه تهیه کرد. در فرآیند آمونیاک استفاده از اکسید نیتروژن اضافی نسبت به دی اکسید نیتروژن برای افزایش تولید نیتریت سدیم و به حداقل رساندن تولید نیترات سدیم ترجیح داده می شود. واکنش جذب دی اکسید نیتروژن و مونوکسید نیتروژن در هیدروکسید سدیم باعث تولید محلول نیتریت سدیم می شود.

تبخیر

محلول نیتریت سدیم که به دست می آید سپس سرد می شود تا کریستال شود. این محصول سوسپانسیونی است که حاوی نیتریت سدیم کریستالی جامد در آب است. برای افزایش غلظت، سوسپانسیون را تا زمانی که حاوی آب تبخیر شود، حرارت می دهند. فرآیند تبخیر نیتریت سدیم کریستالی را از مایع اصلی جدا می کند.

موارد استفاده از نیتریت سدیم صنعتی

کاربرد اصلی نیتریت سدیم صنعتی در تولید صنعتی ترکیبات ارگانونیتروژن که یک معرف برای تبدیل آمین ها به ترکیبات دیازو است و همچنین به عنوان پیش سازهای اساسی بسیاری از رنگ ها مانند رنگ های دیازو هستند. ترکیبات نیتروز از نیتریت ها تولید و در صنعت لاستیک استفاده می شوند. فروش نیتریت سدیم صنعتی در فروشگاه های مواد شیمیایی صورت می گیرد.

  • در کاربردهای مختلف متالورژی برای فسفاته کردن و جداسازی استفاده می شود.
  • نیتریت سدیم به عنوان یک بازدارنده موثر خوردگی است و به عنوان یک افزودنی در گریس های صنعتی استفاده می شود.
  • نیتریت سدیم یک داروی موثر در صورت مسمومیت با سیانید است که همراه با تیوسولفات سدیم استفاده می شود. این دارو در فهرست داروهای ضروری سازمان بهداشت جهانی قرار دارد.
  • نیتریت سدیم برای تسریع پخت گوشت و همچنین ایجاد رنگ صورتی به گوشت استفاده می شود.
  • در صنعت بسته بندی گوشت برای جلوگیری از فساد و رشد میکروبی استفاده می شود و تضمین می کند که طعم گوشت بسته بندی شده طراوت خود را برای مدت طولانی حفظ کند.
  • در کشاورزی، به عنوان یک آفت کش و کود (تامین نیاز نیتروژن) استفاده می شود.
  • در صنعت نظافت به عنوان یک محصول پاک کننده خانگی و یک پاک کننده صنعتی استفاده می شود.
  • در صنعت نوشیدنی به عنوان ماده اولیه برای تولید کافئین و ساخارین استفاده می شود.
  • در صنعت نساجی به عنوان عامل سفید کننده و رنگرزی به کار برده می شود.
شیمی نو...
ما را در سایت شیمی نو دنبال می کنید

برچسب : نیتریت سدیم صنعتی ,فروش نیتریت سدیم صنعتی, خرید نیتریت سدیم صنعتی ,نیتریت سدیم صنعتی چیست؟ ,کاربرد نیتریت سدیم صنعتی, نویسنده : شیمی دان shimino بازدید : 235 تاريخ : شنبه 27 فروردين 1401 ساعت: 4:08

مانند سایر گیاهان خوراکی، گوجه فرنگی نیز برای تامین مواد مغذی نیاز به کود دارد. این امر باعث رشد گیاه و تولید گوجه فرنگی می شود. یکی از بهترین کودها برای پرورش گوجه فرنگی نیترات کلسیم است. این کود از دو ماده مغذی مختلف ساخته شده است. ظاهر آن سفید و دانه دانه است و مانند سایر انواع کودها کاملاً در آب حل می شود و امکان سمپاشی ساده را فراهم می کند.

نیترات کلسیم حاوی 26.5 درصد کلسیم و 15.5 درصد نیترات است. این کود برای استفاده در گلخانه هایی که آبیاری قطره ای دارند نیز مناسب است. کود پس از کاشت بوته های گوجه فرنگی در زمین اعمال می شود.

استفاده از نیترات کلسیم برای رشد گوجه فرنگی

نیترات کلسیم فواید زیادی برای گیاه گوجه فرنگی دارد که هیچ نوع کود دیگری نمی تواند ارائه دهد. این یک روش بی خطر برای لقاح است و دارای نکات منفی کمی است که دو مورد از اساسی ترین مواد مغذی مورد نیاز گیاه گوجه فرنگی یعنی نیترات نیتروژن و کلسیم را فراهم می کند. نیترات کلسیم برای اکثر گیاهانی که در خاک زندگی می کنند به خوبی کار می کند و همچنین در انواع مختلف آب و هوا در سراسر جهان نیز کار می کند.

یکی دیگر از مزایای بزرگ استفاده از نیترات کلسیم، جذب کامل آن توسط ریشه های گیاه گوجه فرنگی است، بنابراین هیچ بقایایی از آن باقی نمی ماند. این کود محلول در آب به راحتی جذب می شود و راه بهتری برای تامین نیاز گیاه به کلسیم و نیتروژن است.

شکل نیترات نیتروژن شکل ترجیحی نیتروژن برای پلان های گوجه فرنگی است که به گیاه کمک می کند تا سایر مواد مغذی را نیز جذب کند و همچنین اجازه می دهد تا خاک های غنی از خاک رس بهتر مواد مغذی را به ریشه های گوجه فرنگی منتقل کنند.

همه گیاهان، از جمله گیاه گوجه فرنگی، به کلسیم نیاز دارند و مقدار زیادی از آن را مصرف می کنند. اغلب گیاهان نمی توانند کلسیم را از خاک دریافت کنند، زیرا به شکلی نیست که بتوانند از آن استفاده کنند. با این حال این کلسیم ماده غذایی شماره یک است که برای رشد آنها لازم است. این یکی از دلایلی است که باید به گیاه گوجه فرنگی خود در هنگام پرورش کود نیترات کلسیم دهید.

سایر مزایای کود نیترات کلسیم برای گیاه گوجه فرنگی

نیترات کلسیم به خاک کمک می کند تا مواد معدنی را به شکلی که گیاه به راحتی از آن استفاده کند تبدیل کند. حتی در شرایط خاک رسی دشوار نیز می تواند به رشد گیاهان کمک کند. کلسیم باعث جدا شدن خاک رس می شود و آن را متخلخل تر می کند.

نیترات کلسیم گیاه گوجه فرنگی را تشویق می کند تا سریع تر رشد کنند و میوه بیشتری را تولید کند. بنابراین این گیاه بهتر می تواند مقاومت خود را در برابر بیماری ها و آفات بالا ببرد. این میوه ماندگاری بیشتری روی تاک دارد و باعث می ‌شود از میوه‌ های بیشتری در وعده‌های غذایی لذت ببرید. گوجه فرنگی ها در طول حمل و نقل ماندگاری بیشتری خواهند داشت و همچنین باعث می شود برای مدت طولانی تری بدون افزودن مواد نگهدارنده مضر نگهداری شوند.

نیترات کلسیم همچنین می تواند جذب سریع تر مواد مغذی توسط گیاه گوجه فرنگی را نسبت به زمانی که آنها به تنهایی رها شده بودند و به تنهایی رشد می کردند، را بهبود ببخشد. نیترات کلسیم نیاز به هیچ افزودنی ندارد. این کود خاک یا گیاه را شستشو نمی دهد یا نمی سوزاند. همچنین شرایط قلیایی در خاک ایجاد نمی کند و هیچ نمک ماندگاری در خاک باقی نمی گذارد. خاک را می توان به راحتی برای سال بعد برای گیاهان دیگری استفاده کرد.

روش استفاده نیترات کلسیم برای گوجه فرنگی

پس از اینکه محلول نیترات کلسیم  را در آب مخلوط کردید، برای استفاده از اسپری در باغ خود آماده خواهید بود. برای بهترین روش استفاده این است که صبر کنید تا بوته های گوجه فرنگی شما حداقل به دسته دوم شکوفه ها برسند. بعد از مشاهده دسته دوم از شکوفه ها، می توانید هفته ای دو یا سه بار محلول نیترات کلسیم را روی برگ های گوجه فرنگی اسپری کنید.

راه دوم برای اعمال کود نیترات کلسیم به این گیاه، پانسمان جانبی مستقیماً در خاک است که مقادیر متفاوتی نیاز خواهد بود. برای هر هفت تا ده ردیف گوجه فرنگی به 100 گرم محلول اسپری نیاز دارید. محلول خود را مستقیماً با یک سانتی متر اول خاک سطحی مخلوط ‌کنید. اگر این روش را انتخاب کردید از اسپری کردن آن  روی برگ‌ها اجتناب کنید.

شیمی نو...
ما را در سایت شیمی نو دنبال می کنید

برچسب : نیترات کلسیم , نیترات کلسیم چیست, کود نیترات کلسیم , نیترات کلسیم برای گوجه فرنگی, نویسنده : شیمی دان shimino بازدید : 146 تاريخ : چهارشنبه 24 فروردين 1401 ساعت: 5:39

آب مقطر آبی است که از طریق فرآیند تقطیر تولید می شود. آبی که تقطیر می شود یک فرآیند تصفیه را طی کرده است. این نوع فیلتراسیون می تواند اشکال مختلفی داشته باشد، اما در سطح پایه، شامل جوشاندن آب برای حذف مواد معدنی، مواد شیمیایی و آلاینده ها است.

در این روش آب تا سطح تبخیر می جوشد و اجزای موجود در آب تبخیر شده و دور ریخته می شود. جوشاندن آب همچنین باکتری های مضر را از بین می برد و آب تبخیر شده باقی مانده در ظرف ممکن است دارای فلزات، مواد معدنی و سایر آلاینده های مضر باشد.

باقیمانده بخار بالا آمده یا بخارات خالص بدون آلاینده در ظرف جدیدی جمع آوری می شود سپس به شکل مایع متراکم، عاری از سموم خنک می شود و آماده مصرف است. فرآیند تقطیر بسته به دما و مدت زمان نقطه جوش می تواند تغییراتی داشته باشد. مواد شیمیایی و مینرال های مختلف در دماهای بالاتر یا پایین تر تبخیر می شوند، بنابراین برای تعیین اینکه کدام مواد معدنی در بخار باقی می مانند، دما کنترل می شود. مدت زمان جوشاندن آب نیز تعیین می کند که کدام مولکول ها در بخار باقی می مانند.

روش های مختلفی برای تقطیر آب وجود دارد. می توانید یک دستگاه تقطیر بخرید که فقط آب تصفیه نشده را به آن اضافه کنید و آلاینده ها را به طور خودکار حذف کنید. همچنین می توانید برای حذف آلودگی ها آب را بجوشانید و آب باقیمانده را بنوشید، اما بدون فرآیند تبخیر، همه آلودگی ها از بین نمی روند. تنها زمانی که آب به بخار تبدیل می شود، تمام مواد معدنی و مواد شیمیایی ناخواسته حذف می شوند.

کاربرد آب مقطر

در باتری های سرب اسید و سیستم های خنک کننده خودرو

آب مقطر برای استفاده در باتری های سرب اسیدی مناسب است زیرا فاقد مواد معدنی است. همچنین برای استفاده در سیستم های خنک کننده خودرو و سایر دستگاه هایی که تجمع مواد معدنی می تواند به چنین دستگاه هایی آسیب برساند نیز مناسب است. هنگامی که یک ماشین در حال کار است، سیستم خنک کننده باید سخت کار کند تا آن را خنک کند. رسوبات معدنی در آب مورد استفاده می تواند باعث خوردگی و تجمع در سیستم شود و باعث گرم شدن بیش از حد آن شود.

مصارف پزشکی

همچنین توسط جراحان برای استریل کردن، جلوگیری از عفونت و آلودگی های متقابل استفاده می شود. آب مقطر برای تمیز کردن زخم ها نیز استفاده می شود زیرا خالص است و در نتیجه از ایجاد عفونت های جدید جلوگیری می کند. همچنین توسط دندانپزشکان به ویژه پس از کشیدن دندان برای شستشوی دهان استفاده می شود.

در دستگاه فشار مداوم مثبت راه هوایی (CPAP) در زمینه پزشکی

آب مقطر در دستگاه های فشار مثبت مداوم راه هوایی (CPAP) استفاده می شود، از آب مقطر در این گونه دستگاه ها استفاده می شود زیرا از رشد باکتری ها جلوگیری می کند.

در صنایع کنسرو

از آب مقطر در فرآیند کنسرو کردن استفاده می ‌شود تا اطمینان حاصل شود که میوه‌ها و سبزیجات بدون تغییر رنگ باقی می ‌مانند. آب لوله کشی سخت باعث کدر میوه ها و سبزیجات می شود بنابراین آب مقطر بهترین گزینه است. همچنین تضمین می کند که طعم غذا بدون تغییر می ماند زیرا نمک هایی که می توانند طعم دهنده باشند، وجود ندارند.

در مرطوب کننده ها استفاده می شود

مرطوب‌کننده‌ها در خانه برای کمک به جلوگیری از خشکی پوست، برای گیاهان و چوب‌های خانه استفاده می‌شوند. همچنین برای کسانی که خروپف می‌کنند و کسانی که آلرژی و مشکلات سینوس‌ها دارند، مفید است. رطوبت سازها از آب مقطر استفاده می کنند زیرا آب لوله کشی دارای غلظت بیشتری از مواد معدنی و سایر ذرات است که می تواند عملکرد محصولات را متوقف کند و طول عمر آن را کوتاه کند.

 در آکواریوم های خانگی استفاده می شود

آب لوله کشی حاوی مواد معدنی و مواد شیمیایی است که ممکن است برای ماهی های موجود در آکواریوم مضر باشد. به این ترتیب، آب مقطر که فاقد کلر و سایر مواد معدنی است بهترین گزینه است. علاوه بر این، حاوی باکتری نیست، به این معنی که ماهی برای مدت زمان بیشتری سالم می ماند.

ایمنی آب مقطر

بطور معمول، نوشیدن آب مقطر به اکثر مردم توصیه  نمی شود. به این دلیل که فاقد مواد معدنی طبیعی است که می توانند برای سلامتی ما مفید باشند. بنابراین ممکن است افراد را در معرض خطر بیشتر کمبود مواد مغذی قرار دهد. علاوه بر این، نوشیدن آب مقطر حتی ممکن است مشکلاتی را برای دندان های شما ایجاد کند.

شیمی نو...
ما را در سایت شیمی نو دنبال می کنید

برچسب : آب مقطر , آب مقطر چیست؟ , آب مقطر چه نوع آبی است , ایمنی آب مقطر , کاربردهای آب مقطر , , نویسنده : شیمی دان shimino بازدید : 166 تاريخ : سه شنبه 23 فروردين 1401 ساعت: 3:29

چهار عرق سرد چیست؟ چهار عرق سرد یک عرق گیاهی است که از ترکیب چهار عرق گیاهی که می توان گفت طبع و خواص مشابه دارند، تشکیل شده است. گیاهانی که چهارعرق را تشکیل داده اند شامل عرق کاسنی، عرق خارشتر، عرق شاتره و عرق بیدمشک هستند. چهار عرق به دو شکل عرق سرد و عرق گرم در بازار وجود دارد. عرق چهار گیاه سرد حاوی چهارعرق با طبع سرد و چهار عرق گرم حاوی چهار عرق گیاهی با طبع گرم می باشد که با توجه به طبع و مزاج فرد برای درمان بیماری ها برای افراد تجویز می شود.

چهار عرق سر چیست؟

عرق کاسنی

این عرق گیاهی از چوب و علف گیاه کاسنی گرفته می شود و حاوی ویتامین ها و مواد معدنی مانند روی، منگنز ، کلسیم و ویتامین هایی مانند 6E ,C ,B می باشد.این عرق گیاهی به هضم غذا ، سلامت قلب ،کاهش درد آرتروز و کاهش وزن کمک می کند.عرق کاسنی یک عرق سرد است بنابراین به افرادی که دارای مزاج گرم هستند خصوصا در فصل تابستان مصرف آن توصیه می شود.

عرق خارشتر

عرق خارشتر عرق گیاهی است که از جوشاندن گیاه خارشتر و از طریق فرآیند تقطیر بدست می آید و می تواند در مواردی مانند درمان اسهال ، پاکسازی روده ها ، از بین بردن سیاه سرفه و تب و لرز و تصفیه خون و تقویت دستگاه گوارش کمک کند.

عرق شاتره

عرق شاتره یک گیاه با گل هایی با رنگ های متفاوت است که در آب و هوای معتدل رشد می کند.  مهمترین کاربرد آن که اغلب توسط کارشناسان طب سنتی توصیه می شود کمک به درمان و بهبود مشکلات پوست و زیبایی است. از دیگر خواص این عرق گیاهی کمک به پاکسازی کبد و سلامت قلب و بهبود دستگاه گوارش است.

عرق بیدمشک

عرق بیدمشک یک عرق گیاهی بسیار کاربردی است که علاوه بر استفاده دارویی در شیرینی پزی و شربت نیز استفاده می شود. این عرق گیاهی به دلیل اینکه حاوی مواد مغذی مانند فسفر، آهن و اسیدآمینه هایی مانند اسیدهای چرب و اسید سیتریک است می تواند به عنوان یک تقویت کننده قلب و اعصاب عمل کند. به دلیل اینکه یک کاهنده قندخون است مصرف آن به افراد دیابتی توصیه می شود.

این عرق گیاهی به دلیل اینکه حاوی آهن و اسید فولیک است می تواند برای درمان کم خونی نیز مناسب باشد. اما بهتر است بدانید که عرق بیدمشک یک عرق سرد است بنابراین بهتر است افرادی که مزاج سرد دارند. در مصرف این عرق گیاهی احتیاط کنند و از یا در کنار این عرق سرد از مواد غذایی که طبع گرم دارند به عنوان مصلح استفاده کنند. اکنون می دانید چهار عرق سرد چیست؟

خواص چهار عرق سرد

چهار عرق سرد برای افرادی که طبع و مزاج سرد دارند توصیه نمی شود زیرا  این عرق گیاهی غالبا برای افرادی که مزاج گرم دارند مفید است. این عرق گیاهی دارای خواص بسیار زیادی است که برخی از آنها عبارتند از :

درمان تب

چهارعرق سرد به دلیل اینکه دارای طبعی سرد است در هنگام تب و عفونت با کاهش التهاب دمای بدن را کاهش می دهد. در نتیجه باعث از بین رفتن تب می شود. این عرق گیاهی یک داروی قطعی برای درمان تب است فقط اینکه باید مقداری صبر داشته باشید زیرا به آرامی تاثیر می گذارد.

سلامت کبد

یکی از مزایای شگفت انگیز چهار عرق سرد درمان بیماری های مرتبط با کبد است. این عرق گیاهی دارای خواص پاکسازی است بنابراین با مصرف منظم این گیاه دارویی کبد را از سموم پاکسازی می کنید و موجب بهبود عملکرد کبد می شوید.

سلامت دستگاه گوارش

این عرق گیاهی یک داروی گیاهی اشتهاآور است که می تواند به افرادی که مشکل بی اشتهایی دارند، با تنظیم اشتها کمک کند. همچنین می تواند با تقویت معده مشکلات دستگاه گوارش را حل کند و همچنین به دلیل اینکه خواص ملینی نیز دارد می تواند به یبوست و هضم بهتر نیز کمک کند.

درمان بیخوابی

 چهارعرق سرد می تواند به عنوان یک آرام بخش عمل کند و مشکلات عصبی را درمان کند و با کاهش استرس و تنش های روزانه موجب می شود که شما خواب آرامی را داشته باشید.

مضرات چهار عرق سرد

چهار عرق سرد چیست؟ این داروی گیاهی در کنار فواید و مزایای بسیار ممکن است عوارضی نیز داشته باشد بنابراین بهتر است در مصرف این عرق گیاهی زیاده روی نکنید.

افرادی که آلرژی و حساسیت دارند بهتر است از مصرف این عرق گیاهی خودداری کنند.

زنان باردار و مادران شیرده نباید این عرق گیاهی را مصرف کنند.

نحوه مصرف چهار عرق سرد

یک فنجان از این عرق گیاهی را پس از غذا در یک لیوان آب خنک حل کرده و سپس بنوشید.

شیمی نو...
ما را در سایت شیمی نو دنبال می کنید

برچسب : خواص چهار عرق سرد , مضرات چهار عرق سرد , چهار عرق سرد چیست , چهار عرق سرد , , نویسنده : شیمی دان shimino بازدید : 216 تاريخ : دوشنبه 22 فروردين 1401 ساعت: 13:32